Volley-bronzekamp: Marienlyst på vej mod medaljetørke

Marienlyst-spillerne Sigurd Varming (7) og Daniel Thomsen i en blokade ved nettet. Marienlyst tabte den første bronzekamp hjemme til Hvidovre. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Volley-bronzekamp: Marienlyst på vej mod medaljetørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang i 10 år ser Marienlyst ud til ikke at få DM-medaljer efter nederlag hjemme til Hvidovre i den første bronzekamp.

Volleyball: For første gang siden 2007 er Marienlyst på vej til at slutte en sæson uden medaljer.

Det vindervante volleyhold fra Odense har fået medaljer 10 år i træk, heraf syv danske mesterskaber siden 2008.

Men de regerende mestre må i denne sæson nøjes med at spille om bronze efter nederlag til Gentofte i semifinalerne.

I den første semifinale fredag aften tabte Marienlyst 1-3 til Hvidovre, der efter semifinalenederlagene til Middelfart virkede mere opsatte på at hjemtage bronzen for tredje år i træk.

Marienlyst var ellers på vej mod sejr i første sæt med føring 22-18 og 24-21. Men Marienlyst fik ikke lukket sættet, og de to hold fulgtes ad med skiftende føringer.

- Det har været kendetegnende for os i denne sæson, at vi ikke kan få lukket sættene. Det skete også flere gange i semifinalerne, sagde Marienlysts træner, Peter Lyø, efter kampen.

Marienlyst havde seks spildte sætbolde, mens Hvidovre på gæsternes fjerde sætbold vandt første sæt 33-31 efter et Marienlyst-smash ud af banen.

Hvidovre tog det mentale overtag med sig ind i andet sæt. En stærk serveserie fra Aske Mørkeberg Sørensen og stærkt blokadespil gav ni point i træk fra 10-9 til 19-9, og Hvidovre vandt sættet 25-17.

Marienlyst-Hvidovre 1-3
DM-bronze, 1. kamp

Sætcifre: 31-33, 17-25, 25-16, 25-27.

Tilskuere: 179.

Næste kamp: Tirsdag 10. april kl. 19.00: Hvidovre-Marienlyst.

Der spilles bedst af tre kampe. En eventuel tredje kamp spilles fredag 13. april kl. 18.30 i Hvidovre.

Bitsch slog til

I tredje sæt overtog Simon Bitsch scenen. Marienlyst-profilen servede en uimodståelig serie på 10 point i træk med flere serveesser og vinderslag af Kristoffer Abell, så Marienlyst bragte sig foran 10-1.

Hjemmeholdets spillere fightede for hver en bold, som da Kristoffer Abell sprang ud mod dommerbordet og hentede en tilsyneladende håbløs bold, som blev bragt i spil igen og endte med point til Marienlyst til føring 17-9. Sigurd Varming smashede igennem, og Marienlyst vandt sættet 25-16.

- Simon Bitsch spillede sig op efter en svag start og var vores bedste server og modtager. Kristoffer Abell og Sigurd Varming gjorde det også godt i perioder, men vi havde ikke fire-fem spillere, der spillede godt samtidig, sagde Peter Lyø.

Hvidovre fandt lyset

Hvidovre kom bedst fra start i fjerde sæt med føring 8-4. Men Marienlyst svarede igen opildnet af hovedparten af de 179 tilskuere.

Lyset gik ud i store dele af Marienlystcentrets tennis- og volleyhal, da Casper Munk smashede bolden over til 17-17. Efter et halvt minuts pause kom lyset igen, men gæsterne skulle bruge noget tid på at finde ud af mørket. Marienlyst vandt de næste tre point til 20-17.

Hvidovre kom op på 23-23. Marienlyst havde en sætbold ved stillingen 24-23, men Hvidovre var skarpest til sidst.

To hårdtslående angrebsslag af Hvidovres hardhitter Casper Munk på kampens to sidste bolde gav Hvidovre sejren 27-25 i fjerde sæt.

Sigurd Varming blev topscorer for Marienlyst med 22 point. Nicolai Houmann blev mest scorende med 19 point for Hvidovre.

Hvidovre har nu to chancer til at sikre sig bronze, begge i Frihedens Idrætscenter i Hvidovre. Første mulighed er på tirsdag. Vinder Marienlyst den kamp, skal der spilles en tredje og afgørende kamp på fredag.

- Det blev lidt en rodebutik i dag, og det var en kamp, der manglede lidt nerve fra begge sider, konkluderede Peter Lyø.

Marienlyst kan dog trøste sig med, at det er blevet til et mesterskab i denne sæson i kraft af pokaltitlen fra december, hvor Gentofte blev besejret i pokalfinalen.

Volley-bronzekamp: Marienlyst på vej mod medaljetørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce