Voigt gav sejren til Arvesen


Voigt gav sejren til Arvesen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DANMARK RUNDT: Holdpræstation af CSC-rytterne

Team CSC satte søndag en tyk, tyk streg under den holdånd, som de altid råber så højt om.

Den gode holdånd blev her synliggjort ved at forære sejren i Danmark Rundt til arbejdsbien Kurt-Asle Arvesen, der altid ofrer sig for holdkammeraterne og som havde et uheldigt Tour de France, hvor han flere gange var i asfalten. På podiet fik nordmanden selskab af Jens Voigt og Cofidis' Stuart O'Grady.

De placeringer kunne søndagens spurtsejr til franskmanden Jimmy Casper på den afsluttende etape fra Taastrup nord om Arresø til hjertet af København ikke ændre på. Cofidis-rytteren vandt foran lørdagens vinder Tomas Vaitkus og holdkammeraten Stuart O'Grady.

Til gengæld blev der ændret blandt de forreste på Danmark Rundts sjette etape. Arvesen lå et sekund efter Voigt inden etapestarten, men med en sejr på første bonusspurt byttede de to CSC-ryttere plads, og derefter var der dømt paradekørsel indtil 10 hidsige omgange på Frederiksberg.

Bonussekunderne til Arvesen blev sikret efter en sand holdpræstation, hvor alle CSC-rytterne satte sig forrest i feltet, kørte et tidligt udbrud ind og kørte nordmanden frem til sejren. Og den behandling var Arvesen meget taknemmelig for efter sejrsfesten på Frederiksberg Allé.

Supertaknemmlig

- Det er utroligt dejligt, at holdet vil gøre sådan noget for en. Uden en fantastisk indsats af alle havde det ikke kunne lade sig gøre, så jeg er supertaknemmelig. Følelsesmæssigt er det helt sikkert min største sejr, sagde Kurt-Asle Arvesen, der dedikerede sejren til en gammel ven, der døde kort tid efter et af Arvesens første løb i udlandet - nordiske mesterskaber for juniorer i Værløse tilbage i 1994.

Men vinderen af den 14. udgave af Danmark Rundt skylder holdkammeraten Jens Voigt en stor tak for den endelige sejr. Det var nemlig tyskeren, der efter enkeltstarten i Fredericia, hvor han kørte sig i gult med en margin på et sekund til Arvesen, gik til sportsdirektør Bjarne Riis og sagde, at han syntes, at holdet skulle køre for at give Arvesen sejren.

- Det gjorde jeg, fordi det var en god måde at sige tak på til Arvesen for hans hjælp til mig tidligere på sæsonen. Jeg har vundet mange løb i år takket være ham. Og så kører vi på et hold, hvor vi godt kan lide at se hinanden vinde, sagde Voigt efter overleveringen af den gule trøje.

Teamejer Bjarne Riis mente også, at Voigts beslutning viste, hvad CSC er for et hold.

- For det første viser det, at Jens er en stor sportsmand, og så er det helt i holdets ånd. Vi holder meget af hinanden, rytterne kan godt lide, når holdkammeraterne vinder, og der er ingen jalousi på holdet. Og så fortjener Kurt sejren, sagde Bjarne Riis efter et Danmark Rundt i CSC's tegn.

Guldmuligheder ved OL

For Kurt-Asle Arvesen gælder det nu OL i Athen, og nordmanden mener selv, at han har guldmuligheder.

- Jeg har aldrig været i bedre form, hvilket min enkeltstart viste, så naturligvis har jeg en chance for at vinde, sagde den tidligere Team fakta-rytter efter en af de største sejre i karrieren, som også tæller en etapesejr i Giro d' Italia, flere norske mesterskaber og sejren i CSC Classic i Århus i maj.

Voigt gav sejren til Arvesen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce