Badmintonspilleren Hans-Kristian Vittinghus røg ud i første runde ved Super Series-turneringen i Odense.

Det blev en tæt og spændende kamp i første runde for herresinglen Hans-Kristian Vittinghus, som endte med at tabe til thailænderen Tanongsak Saensomboonsuk i tre sæt.

Med et nederlag på 21-17, 16-21, 18-21 røg Vittinghus ud i første runde ved Super Series-turneringen Denmark Open i badminton i Odense. Kampen varede 56 minutter.

Hans-Kristian Vittinghus vandt ellers første sæt med 21-17 efter lidt over et kvarters spil. Det stod lige ved 2-2, men derfra var thailænderen bagud i resten af sættet.

Der var langt mere spænding om det i andet sæt, hvor Vittinghus havde svært ved at trække fra.

Thailænderen blev ved med at udligne små føringer til Vittinghus, og det stod helt lige ved 11-11, 12-12, 13-13 og 14-14.

Ved 15-15 begyndte thailænderen at spille bedst og kom foran 17-15. Og trods en dansk reducering til 16-17 kunne Vittinghus ikke forhindre sættabet.

I tredje sæt begyndte thailænderen bedst og kom foran 2-0, inden Vittinghus vandt fire point i træk til 4-2-føring.

Saensomboonsuk udlignede til 4-4, inden Vittinghus satte tingene på plads med fire point i træk for anden gang på kort tid. Og så var stillingen 8-4 til Vittinghus.

Thailænderen fik kontakt igen ved 12-12, og duellanterne fulgtes ad til 17-17, men derfra styrede Saensomboonsuk sejren i land.

Det var fjerde gang, at Vittinghus mødte Saensomboonsuk, som ligger nummer 19 på verdensranglisten. Vittinghus, der ligger nummer 17 på samme liste, havde vundet de to seneste indbyrdes opgør i 2011.

Tidligere onsdag blev et hav af håbefulde danskere også slået ud af turneringen.

Damesinglen Mia Blichfeldt røg ud efter nederlag i to hurtige sæt, som i alt varede 23 minutter.

Sandra-Maria Jensen var ude i en langt mere tæt kamp over tre sæt mod skotten Kirsty Gilmour. Kampen endte 21-18, 15-21, 21-10 til skotten efter 54 minutters spil.

Også damedoublerne Amanda Madsen/Isabella Nielsen, Lena Grebak/Maria Helsbol samt Camilla Martens/Mia Sejr Nielsen er færdige efter nederlag onsdag.

Mere om emnet

Se alle
Viktor Axelsen sender europamesteren ud på hjemmebanen

Viktor Axelsen sender europamesteren ud på hjemmebanen

Tine Bauns afløser klarer sig videre ved Denmark Open

Badminton: Denmark Open åbner med dansk sejr