Viste bredden: Odense HC tog forventet storsejr mod Ajax

Freja Cohrt og HC Odense viste klassen mod Ajax København. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Viste bredden: Odense HC tog forventet storsejr mod Ajax

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var tydelig forskel på top og bund i kvindernes håndboldliga, da Odense HC fredag aften sendte Ajax København hjem med en ordentlig øretæve på 35-16.

Odense HC kom som ventet et skridt nærmere en top to-placering i grundspillet, da holdet fredag aften kørte ligaens bundhold, Ajax København, ud af Odense Idrætshal.

I kampens første minutter var det Emily Stang Sando i Odense-målet, der sammen med forsvaret viste klassen. Mens Odense HC's angreb haltede lidt, lukkede defensiven Ajax helt ned, og udeholdet skulle bruge syv forsøg, før de fik bolden forbi den norske målmand. Og så var et hul allerede slået.

I løbet af halvlegen fandt fynboerne tålmodigheden i angrebet, og så var der åbnet for scoringerne. Især de store skytter Stine Jørgensen og Mette Tranborg havde held til at sætte bolden i kassen. Som forspringet blev større, begyndte cheftræner Jan Pytlick at skifte mere ud, og breddeforskellen på de to hold blev hurtigt tydelig. For om det var Jørgensen, Højlund, Van der Wissel eller Offendal, som var inde, så virkede de orangeklædte meget stærkere end københavnerne.

Imens havde forsvaret med Susanne Madsen i midten godt fat i Ajax. Kathrine Heindal sad kampen ude med en øm akillessene, men det var ikke til at se på den orange mur, og Madsen havde mange gode parader.

Til sidst i halvlegen gik det alt for stærkt for udeholdet. Et par sløve afslutninger af Ajax, et par Freja Cohrt-spurter, og så stod det 17-8 ved pausen. Og så så den kamp ud til at være afgjort. Og det var den.

Odense HC - Ajax København 35-16 (17-8)
Ligaen, kvinder

Kampens gang: 2-0, 3-1, 6-4, 8-5, 10-5, 13-7, 15-7 (17-8) 18-9, 20-9, 21-11, 24-12, 28-14, 31-15, 33-16, 35-16.

Mål: Odense HC: Stine Jørgensen 6, Mette Tranborg 5, Nadia Offendal 5, Freja Cohrt 4, Trine Østergaard 4, Jessica Quintino 3, Kamilla Kristensen 3, Pearl van der Wissel 2, Susanne Madsen 2, Mie Højlund 1 Ajax København: Ida-Marie Moesgaard Dahl 5, Anne Tolstrup Petersen 3, Isabella Jacobsen 3, Simone Pedersen 2, Nikoline Brøns 1, Stine Nørklit Lønborg 1, Sylvia Gamys 1.

Bedste spillere: Odense HC: Emily Sando Ajax København: Ida-Marie Moesgaard Dahl

Udvisninger: Odense HC: 0 Ajax København: 1

Dommere: Nichlas Nygaard og Claus Adelgaard Præstation: God

Tilskuere: 1878

Odense HC's næste kamp: 2. marts klokken 18.30: Aarhus United - Odense HC
Nadja Offendal var med mål og opspil med til at gøre livet surt for Ajax-forsvaret. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Nadja Offendal var med mål og opspil med til at gøre livet surt for Ajax-forsvaret. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Mulighed for at eksperimentere

I anden halvlegs åbning fulgte Ajax lidt bedre med, men det skyldtes nok især Odense HC's småsjuskeri i en kamp, som de fleste kunne se ikke ville blive tæt. Jan Pytlick brugte muligheden til at prøve stort set alle spiller-kombinationer på gulvet.

Trods en sløv start i angrebet begyndte Odense også i anden halvleg at regne mål ind fra alle vinkler, og da Ajax med ti minutter igen fik en udvisning, var al håb borte for gæsterne.

De sidste 10 minutter kørte Odense uden besvær sejren hjem, og kunne med den endelige stilling 35-16 gøre status over en kamp, hvor de to point aldrig var i fare.

Og cheftræner Jan Pytlick var en tilfreds mand.

- Vi laver mål og dækker godt op, og vi gør det vi skal. Det er svært ikke at være godt tilfreds. Jeg synes, vi holder godt tempo, og selvfølgelig brænder vi nogle stykker, men det er forventeligt, når man vinder så stort, sagde han.

Og endnu vigtigere gav den store sejr træneren mulighed for at eksperimentere lidt.

- Vi får brugt hele holdet, og vi får prøvet med nogle nye sammensætninger med hurtigere spillere, når vi har skytterne ude, så det var rigtig fint, sagde cheftræneren.

Med sejren tog Odense HC andenpladsen tilbage fra FC Midtjylland, som lånte den efter at have slået Randers HK torsdag. Og med tre kampe tilbage kan Odense HC med tre sejre sikre sig to point med videre til slutspillet.

Jan Pytlick var dog ikke meget for at spå om chancerne for det.

- Det er for tidligt. Vi har en svær udekamp næste gang, og vi skal passe på, at vi ikke ser for langt fremad, sagde han om sin trup, der fredag så bred nok ud til at kunne stille tre hold, der kunne slå Ajax.

Viste bredden: Odense HC tog forventet storsejr mod Ajax

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce