Vis nu noget mod, kære dommer


Vis nu noget mod, kære dommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langt inde i overtiden rådede den britiske dommer Howard Webb fra Rotherham bod på sin brøler tidligere i kampen mellem Østrig og Polen og gav værterne et straffespark, da Mariusz Lewandowski trak i Prodls bluse.

Polakkernes brasilianer Guerreiro havde i 1. halvleg scoret et mål, som var klart offside. Linjedommeren brugte mest tid på at passe baglinjen, fordi en polak i sekvensen forinden akkurat reddede bolden fra at ryge ud af banen.

Men det mest beskæmmende er, at Webb pludselig takserede et trøjeriv til straffespark, når der i masser af de foregående kampe har været bunker af riven og flåen i trøjerne uden, at det har haft nogen form for konsekvens.

Alt for mange af de helt store dommere ønsker ikke at komme i fokus ved ved det første hjørnespark i kampen og dømme de straffespark, der rent faktisk skal fløjtes efter reglerne.

UEFA's dommertop er åbenbart ikke enige om linjen, for så ville det nemmeste jo bare være at sige over en bred kam til holdene i omklædningsrummene før kampen:

Første gang jeg ser et trøjeriv, fløjter jeg straffespark, og jeg gør det også anden og tredje gang. Og fjerde.

Men den politik er åbenbart så svær at harmonisere, at man skal se den stakkels slovakiske dommer Lubos Michel rende ind i feltet under kampene og true spillerne med bål og brand, hvorefter riveriet fortsætter, som intet var hændt.

Han fløjter ikke for noget, så hvorfor ikke blive med at rive?

Måske følte dommer Neil Webb forleden, at han skyldte østrigerne noget, og polakkernes undren var derfor forståeligt stor, da han pludselig pegede på pletten efter en situation, som var blevet hverdag i EM-turneringens straffesparksfelter.

Tidligere i kampen havde han overset et trøjeriv, da en østriger var ved at være alene igennem, hvorefter han så faldt med forsinkelse. Der var hverken rødt kort eller gult for film.

EM er udstillingsvinduet også for trends i dommerlinjen, og jeg har svært ved at se, at UEFA foreløbig har fået bugt med riveriet.

Det kræver også et frygteligt mod at vende sig mod de spillere, der siger, at det ikke kan lade sig gøre at dække op i moderne fodbold uden at rive og flå.

Men er det ikke dybest ser noget sludder?

Vis nu noget mod, kære dommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce