Vinter-OL åbnet i skyggen af dødsfald


Vinter-OL åbnet i skyggen af dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinter-OL i Vancouver blev i nat åbnet ved en stor åbningsceremoni. Det skete i skyggen af fredagens ulykke, hvor en georgisk deltager døde under træningen.

Vinter-OL 2010 blev natten til lørdag dansk tid åbnet i skyggen af den georgiske bobslædekører Nodar Kumaritashvilis død.

21-årige Kumaritashvili døde fredag aften, efter han med omkring 145 km/t kørte galt under en træning.

IOC-formand Jacques Rogge henvendte sig under åbningsceremonien til Nodar Kumaritashvilis familie og holdkammerater:

- Før vi officielt byder jer velkommen, har vi en kedelig opgave, vi må udføre. Det er med stor sorg, at vi har hørt om Nodar Kumaritashvilis død i morges, sagde Jacques Rogge.

- Vi sender vores sympati til familien, holdkammerater og landsmænd, fortsatte Rogge, hvilket blev mødt af klapsalver fra de cirka 55.000 tilskuere og atleter på det olympiske stadion.

Forinden havde den to en halv time lange åbningsceremonis storslåede tema udfoldet sig foran de mange samlede på stadion. Temaet for showet tog afsæt i de canadiske oprindelige folkeslag og kredsede om naturen, dens store rigdomme og menneskets afhængighed af den.

På den musikalske side optrådte blandt andet de canadiske musikere Bryan Adams, Nelly Furtado og Sarah McLachlan.

Den danske fane blev båret ind på det olympiske stadion til landenes præsentationsrunde af skicross-løberen Sophie Fjellvang-Sølling.

Efter Nodar Kumaritashvilis dødsulykke var der tidligere fredag forlydender om, at det georgiske OL-hold ville trække sig fra legene i Canada. Men holdkammeraterne valgte at blive i deres døde holdkammerats ånd, og det var en flok tydeligt mærkede georgiske atleter, der med sorte sørgebind fik stående klapsalver fra publikum og IOC-ledelsen under deres indmarch.

Vinter-OL åbnet i skyggen af dødsfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce