Vingaard fyret

Jan Vingaard instruerer sine spillere - men for mange nederlag kostede ham jobbet. Mikkel Wind overtager taktstokken de sidste tre kampe.
Foto: Kim Rune

Vingaard fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UD: Bestyrelsen i B1913 reagerede efter otte kampe uden sejr - Mikkel Wind overtager trænerjob året ud

FODBOLD: Otte kampe uden sejre og en uventet nedtur i 2. division har kostet B1913's cheftræner Jan Vingaard jobbet.

Efter fire-og-et-halvt år på Campusvej blev Vingaard i går fyret fra det job, som han har bestridt med stor entusiasme og ofte med relativ succes.

Det er en beslutning, som vil have store eftervirkninger i B1913, hvor Jan Vingaard har været involveret på mange planer og altid har talt klubbens sag på alle fronter.

Det bliver assistenten Mikkel Wind, der skal overtage trænerroret i de siste tre runder. Debuten er på søndag i lokalopgøret på Odense Atletikstadion mod Næsby, og efteråret sluttes med de to vitale udekampe i Jetsmark og Hjørring. 

Det var forrige lørdags nederalg på hjemmebane til Aarhus Fremad, og søndagens 1-2 nederlag i overtiden i Roskilde, der fik B1913's ledelse til at trykke på udløser-knappen.

- Vi har skønnet, at divisionsholdet har brug for ny inspiration, men B1913 ønsker at understrege, at klubben har været meget glad for Jan Vingaards indsats i klubben, hvor han har gjort et stort arbejde med både divisionsholdet og opbygningen af elitearbejdet i ungdomsaafdleingen. Derfor vil gerne ønske Jan Vingaard alt mulig held og lykke i fremtiden, sagde den ansvarlige leder for divisionsholdet, Poul Jensen, i aftes til Stiftstidende.

B1913 rykkede i sidste sæson ud af den 1. division, hvor de blå i nogle sæsoner vakte furore med teknisk flot spil, stor hjemmebanestyrke og pæne placeringer. Men allerede i sæsonen 2002/2003 fik B1913 en nedtur i foråret, og det var kun B1909's nederlag på sidste spilledag i Haderslev, der reddede B1913 fra nedrykning. I sidste sæson var B1913 håbløst agterud efter første halvsæson, men der kom en opblussen i fght og spil i foråret.

Det var dog for sent til at undgå nedrykning. Alligevel var der optimisme på Campusvej inden sæsonstarten. Jan Vingaard selv har dog kun talt om en Top 6-placering, fordi han skønnede, at det kunne tage et stykke tid, før den psykologiske effekt af to sæsoners mange nederlag ville foretage sig. Men B1913  indledte dog med tre sejre i fire kampe, og en flot pokalsejr over Vejle pegede stadig fremad, men efter spillerstrejken er det gået støt tilbage, chancer er blevet brændt på stribe, og i de seneste uger har ledere og spillere gentaget, at man var kommet ind i den berømte "onde cirkel", hvor spillerne ikke har formået at omsætte den tekniske overlegenhed til point.

For B1913 er dette efterår ekstra vigtigt, fordi klubbens eltieafdeling fra nytår skal drives af et nyt prof-selskab, hvor de to eks-divisionspillere og kendte odenseanske erhvervs-skikkelser, Poul Jensen og Peter Dalsgaard, også formelt overtager den styrende rolle, de allerede er blevet tildelt.

For Poul Jensen var det en ekstra tung beslutning, fordi han i firserne netop sammen med Jan Vingaard var en ledende skikkelse på det 13-hold, som spillede klubben op i landets øverste række for sidste gang.

- Det var ikke rart at sige farvel, men vi har været nødt til at tænke primært på klubbens ve og vel,  sagde Poul Jensen, der bekræfter, at B1913 skal betale løn til Jan Vingaard i resten af kontrakt-perioden frem til sommeren 2005.

- Har B1913 i virkeligheden et stort medansvar for, at det gik som det gik, fordi man har kørt for længe med den samme træner, så man risikere en nedslidning?

- Det er den tidligere bestyrelse, der besluttede at forlænge kontrakten frem til sommeren 2005, og den beslutning vil jeg ikke kommentere, sagde Poul Jensen i aftes.

- Vi er glade for, at Mikkel Wind, som vi betragter som et stort trænertalent, har sagt ja til opgaven. Nu har vi god tid til at gå i gang med den proces der skal til for at finde en permanent løsning efter nytår, sagde Poul Jensen.

Vingaard fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce