Vingaard forbliver en blå sjæl


Vingaard forbliver en blå sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FARVEL: B1913-træneren ønsker ikke at være bitter i en branche med høj risiko
FODBOLD:Det gjorde naturligvis ondt på en ildsjæl som Jan Vingaard at sige farvel til det trænerjob, som har fyldt så meget i hans liv de sidste fem-og-et-halvt år.

Men B1913's nu tidligere cheftræner bedyrer, at han ikke bærer på nogen form for bitterhed mod den klub, hvor han var været så stærk en figur som både spiller og træner - og far til klubbens største talent Martin Vingaard.

- Nej, man skal ikke være i det her game, hvis man har tendens til at være bitter. Det er en klar erhvervsrisiko som træner, at det kan ende sådan. Der er nogle realiteter, som man må forholde sig til.

- Om det var uventet for mig? Nej. Det handler jo om, at vi ikke har vundet nok fodboldkampe, og længere er den egentlig ikke, sagde Jan Vingaard i går, hvor han for første gange i mange år ikke skulle forberede en træning på Campusvej - og lægge taktik til næste kamp.

Jan Vingaard blev tirsdag middag kaldt til møde hos de to nye "stærke" erhvervsfolk i B1913, Poul Jensen, Peter Dalsgaard samt elitechef Jan Larsen, og senere på dagen blev spillerne informeret om beslutningen i forbindelse med træningen.

Da Vingaard overtog trænerposten, udviklede han et ungt hold i 2. division og rykkede dem op i sommeren 2002. I de første to sæsoner sluttede de blå nummer otte, og med spillere som målmanden Danny Carlsen, Nicolas Drost, Lars Mejnert, Carsten Andersen, Jacob Harder, Ulrik Nielsen og Søren Lund som ledende figurer formåede holdet til tider endda at blande sig i kampen om oprykning til Superligaen.

Tolv dyre runder

Og ved udgangen af efteråret 2002 - i den tredje sæson i 1. division - lå B1913 stadig midt i rækken. De blå overlevede på sidste spilledag, men nedrykningen kom i sidste sæson, og i skrivende stund ligger B1913 efter tolv runder fjerdesidst i 2. division.

Jan Vingaard får løn frem til 1. juli 2005.

- Ja, det er korrekt, medmindre jeg får trænerjob et andet sted. Men nu skal jeg jo lige tænke mig lidt om.

I det civile er Jan Vingaard slagter og har et 6-12 job på Danish Crown i Odense.

Ud over at være træner har Vingaard også nået at spille en del old boys-fodbold i B1913.

- Om jeg fortsætter med det? Ja, jeg har ikke i sinde at smække med døren.

- Der bliver ikke lavet om på, at B1913 er min klub, fordi jeg ikke længere skal være cheftræner.

Vingaard forbliver en blå sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce