Villumsen ærgerlig over misset OL-medalje

Foto: PolFoto

Villumsen ærgerlig over misset OL-medalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dannebrog var med helt fremme i kvindernes landevejsløb i cykling, da Linda Villumsen søndag længe så ud til at kunne hjemføre den første danske medalje ved de olympiske lege i Beijing. Team High Road-rytteren havde kørt et fejlfrit løb og virket både stærk og fuld af energi og overskud til trods for meget svære vejrforhold med massive regnskyl. Men i afslutningen blev danskeren plantet solidt på det sidste stejle stykke op mod mål og endte sidst i den femmandsgruppe, der var sluppet fri af feltet.

- Jeg sidder tilbage med en blanding af glæde og skuffelse. Jeg har nået en af mine store drømme. På den anden side er det rigtig ærgerligt, at jeg ikke kommer hjem med en medalje, når man er så tæt på, sagde Villumsen efter løbet til Ritzaus Bureau.

23-årige Villumsen kørte et taktisk flot landevejsløb, men hun manglede kræfterne, da det hele skulle afgøres i slutspurten.

- Jeg ville gerne i top 10 og at blive nummer fem, er jeg superglad for. Men der var simpelthen ikke noget tilbage i benene overhovedet. Desværre, lød det med en lidt stille stemme fra Villumsen.

Svært i regnen
Danskeren havde selv en forklaring på hvorfor, det ikke lige lykkedes at køre fra alt og alle til slut.

- Det blev rigtig svært, da det begyndte at regne. Folk blev nervøse, og så var det bedre at sidde helt fremme. På det tidspunkt havde jeg også stadig masser af kræfter. Men de slap op. Og i afslutningen burde jeg måske have rykket tidligere. Jeg følte mig hurtigere end de andre, og jeg var faktisk nødt til at bremse lidt. Men jeg er ikke vant til at være den rytter, som afslutter. På det punkt mangler jeg stadig lidt, erkendte Villumsen.

Tilfreds landstræner
Der var dog stor glæde hos landstræner Lars Bonde, som sad bag sin rytter hele vejen.

- Jeg er meget tilfreds med både resultatet og Lindas kørsel. Hun fulgte vores oplæg til punkt og prikke og havde ud over det kræfterne og overskuddet til at køre med om medaljerne. At hun så ikke lige havde de sidste kræfter, er der ikke så meget at gøre ved. Det håber vi, hun har en anden gang, sagde Bonde.
Villumsens kørsel bar hele dagen præg af, at hun var ovenpå. Og hun kom også med i det afgørende udbrud, da fem ryttere slap væk fra feltet. Men i slutspurten kunne hun simpelthen ikke træde mere.

- Det var mangel på kræfter. Hun havde ikke mere energi tilbage. Hun var helt færdig, og jeg var faktisk bange for, at hun blev hentet af feltet til slut, konkluderede Bonde.

Det blev hun dog ikke, men endte bag Nicole Cooke fra Storbritannien, som vandt foran svenske Emma Johansson og italienske Tatiana Guderzo.
Citat
Jeg er meget tilfreds med både resultatet og Lindas kørsel. Hun fulgte vores oplæg til punkt og prikke og havde ud over det kræfterne og overskuddet til at køre med om medaljerne. At hun så ikke lige havde de sidste kræfter, er der ikke så meget at gøre ved

Villumsen ærgerlig over misset OL-medalje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce