Viktor Axelsen endte som den store triumfator ved sportens prisuddeling i Herning med to af de største priser.

2017 var et helt forrygende år for badmintonstjernen Viktor Axelsen.

Et VM-guld, en førsteplads på verdensranglisten og en sejr i sæsonfinalen i Super Series var blandt højdepunkterne for den 24-årige fynbo, der lørdag blev kåret som Årets Sportsnavn.

Det blev afsløret i forbindelse med prisuddelingsshowet Sport 2017 i Herning.

Ud over Axelsen var tennisstjernen Caroline Wozniacki samt 49erFX-sejlerne Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen nomineret til prisen, der uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten.

DIF-direktør Morten Mølholm Hansen mener, at Axelsen er en værdig vinder.

- Vi har haft rigtig mange fornemme danske sportspræstationer i 2017, men Viktor Axelsens bedrifter stikker ud.

- På trods af vores stolte badmintontraditioner i Danmark, så er det 20 år siden, at vi sidst har haft en dansk verdensmester i herresingle, hvilket understreger det exceptionelle i Viktors VM-titel.

- At han samtidig kan lukke 2017 med at vinde de prestigefyldte sæsonfinaler og slutte som nummer et på verdensranglisten viser, at han har haft et fantastisk år, siger Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse.

Viktor Axelsen vandt også to Super Series-turneringer i Indien og Japan i 2017, hvor han også var med til at sikre det danske mixhold EM-guld i Polen.

Badmintonspilleren, der tidligere på aftenen modtog BT Guld-prisen for årets sportspræstation, var ikke selv til stede ved prisuddelingsshowet i Herning.

Caroline Wozniacki var nomineret til Årets Sportsnavn for sine sejre i sæsonfinalen i Singapore samt en turneringssejr i Tokyo.

Sejlerne Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen var også med i kampen om den ærefulde pris, efter at de sidste år vandt VM-guld i 49erFX.

DIF og Jyllands-Posten har uddelt prisen som Årets Sportsnavn siden 1991.

Det er dels en afstemning på jp.dk og dels vurderingerne fra en syv-mand-stor priskomité, der ligger til grund for valget af Årets Sportsnavn.

Mere om emnet

Se alle
Sport 2017: Se Viktors store aften minut for minut

Sport 2017: Se Viktors store aften minut for minut

Badmintonstjerne vinder pris for årets sportspræstation

Badmintonstjerne vinder pris for årets sportspræstation

Viktor Axelsen er favorit til hæder efter jubelår

Viktor Axelsen er favorit til hæder efter jubelår