Verdensmester efter hårdt tilkæmpet sejr kl. 00.15: - Man kan ikke byde en idrætsmand at skulle i krig på det tidspunkt.

Det lynede fra Viktor Axelsens øjne, da Sport Fyn mødte verdensmesteren efter sin hårdt tilkæmpede sejr i tre sæt i anden runde af Denmark Open over Nan Wei fra Hongkong.

Axelsen var nemlig rasende over det sene spilletidspunkt. Kampen gik i gang klokken 23.15 og var slut en lille time senere, hvor torsdag altså var blevet til fredag.

- Man kan ikke byde en idrætsmand at skulle præstere optimalt på det tidspunkt. At skulle i krig ved midnat. Og det gælder en idrætsmand inden for hvilken som helst sportsgren. Jeg skulle have været i seng for flere timer siden for at restituere. Jeg går normalt ret tidligt i seng. Det er heller ikke i orden over for publikum, lød den korte og kontante salut fra den 23-årige fynske verdensmester.

Kampen var oprindelig sat til start ved 22-tiden, men som det altid sker i de første runder af en stor badmintonturnering, så blev afviklingen forsinket.

Sport Fyn bad tidligere på torsdagen arrangørerne om en forklaring på det sene starttidspunkt på den kamp, alle i Odense Idrætshal sad og ventede på. Men Badminton Danmark ønskede ikke at kommentere sagen.

Du kan læse mere i Sport Fyn, fredag.

Viktor Axelsen vandt 17-21, 21-10 og 23-21 over Nan Wei. Under hele kampen virkede Viktor Axelsen noget frustreret og irriteret. Det skyldtes sandsynligvis også, at Nan Wei fra Hongkong var god til at bryde verdensmesterens rytme ved hele tiden at trække opgøret ned i tempo. Og så har Nan Wei altså et fantastisk smash.

- Det blev rodet. Jeg spillede ikke optimalt, og Wei leverede godt, sagde Viktor Axelsen allerede på vej væk fra journalisterne. Kursen var sat mod drømmeland.

Fredagens kvartfinaler begynder 15.30, og 23-årige Viktor Axelsen skal op mod indiske Srikanth - en elegant spiller med en stor fremtid og af samme årgang som Axelsen.

  • SportFyn