Viktor Axelsen i VM-finalen: Mor er spændt og nervøs

Den 23-årige Viktor Axelsen fra Odense er søndag eftermiddag i VM-finalen mod kinesiske Lin Dan, og kampen bliver set hjemme i Odense af hans mor Gitte Axelsen. Foto: AFP PHOTO / ANDY BUCHANAN

Viktor Axelsen i VM-finalen: Mor er spændt og nervøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 23-årige odenseanske badmintonsspillers mor Gitte Axelsen er klar til at se kampen i fjernsynet, og har brugt timerne op til kampstart på at pudse vinduer og gøre rent for at få nerverne på plads.

Hun er mega stolt, men også meget nervøs og spændt, når sønnen Viktor Axelsen søndag eftermiddag skal spille VM-finalen i badminton i Glasgow i herresingle.

- Jeg har pudset vinduer og gjort rent for at få nerverne lidt på plads, indrømmer den odenseanske badmintonspillers mor Gitte Axelsen.

Hun var med sønnen til OL, men er denne gang blevet hjemme og derfor klar til at se finalekampen i fjernsynet, og allerede inden kampstart er champagnen klar uanset udfaldet, for der er lagt op til en medalje af metal - om det så er guld eller sølv vil vise sig senere.

- Det er fantastisk, at han er nået så langt. Det er en drøm, Viktor har haft, siden han var seks-syv år gammel, og vi har set Lin Dan-kampe lige så længe, fortæller Gitte Axelsen.

Viktor Axelsen skal i VM-finalen møde den flerdobbelte kinesiske verdensmester Lin Dan, og det glæder den 23-årige spiller fra Odense Badminton Klub sig meget til.

- Jeg talte med ham i morges. Han var glad, havde sovet godt, og glædede sig til at møde Lin Dan, fortæller Gitte Axelsen.

Hun indrømmer, at hun formentligt er væsentligt mere nervøs end han er det, og derfor har søndagen indtil videre bare skulle overståes med nogle huslige gøremål for at slå tiden ihjel inden kampstart.

- Man er jo altid mega stolt af sine børn, når de når deres mål. Vi drikker champagne, for det er i hvert fald mindst sølv, vi kan fejre. Jeg er meget glad, siger hun videre.

I telefonsamtalen søndag formiddag gav hun ham også et moderligt råd.

- Jeg sagde til ham, at han bare skulle gå ind og nyde det, og spille alt det, han kunne, have det sjovt og nyde det. Han har bevist alt i denne turnering, og det gjorde han også til OL, siger Gitte Axelsen.

Viktor Axelsen har sin far Henrik Axelsen og søster Johanne med i Glasgow, mens mor denne gang er blevet hjemme.

- Jeg trøster mig med, at jeg var med til OL. Det er hårdt, når han når så langt, men jeg ved, de andre er der, og jeg har talt med ham to gange om dagen. Det er hårdt, men de skal nok tage sig godt af ham derovre, siger Gitte Axelsen.

Kampen begynder omkring klokken 17. Sport Fyns Niels Abildtrup livetweeter fra kampen.

Følg med her.

Viktor Axelsen i VM-finalen: Mor er spændt og nervøs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce