Ishockey-unionen gennemså video fra tirsdagens tredje kvartfinale i Herning, og det førte til backen Martin Larsens karantæne fredag aften i fjerde kamp.

Temperamenterne var i kog i tirsdagens tredje kvartfinale i Herning, og det har kostet to af spillerne karantæne.

Det fremgår af kendelsen, at Odense-backen Martin Larsen fremturede så voldsomt med forseelser, at unionens disciplinærudvalget kunne slå kontant ned på backen, hvis matchstraf i kampen blev fulgt op af en karantæne i fjerde kamp.

Sagen blev behandlet på et telefonmøde torsdag.

Disciplinærudvalget så på videoen, at Martin Larsen og Hernings Kasper Degn "kommer i et sammenstød på toppen af den ene face-off cirkel. Dommeren markerer afventende udvisning til Martin Larsen og spillet fortsætter – begge spillere kører ind mod mål."

"Umiddelbart før pucken bliver blokeret, ses Kasper Degn tydeligt slashe Martin Larsen ind i knæhaserne, hvorefter Martin Larsen smider handskerne og starter et slagsmål med to-tre slag mod Kasper Degn der indikerer, at han ikke er såkaldt “willing combatant” og ikke slår igen".

Derefter ses en slagudveksling mellem Martin Larsen og en anden Herning-spiller.

Udvalget udtaler, at man især har lagt vægt på følgende:

"Det er ubestridt, at Martin Larsen starter et slagsmål med Kasper Degn. Videoen viser, at Kasper Degn umiddelbart, før slagsmålet starter, slasher Martin Larsen i knæhaserne"

Men videoen viser endvidere, at Kasper Degn klart indikerer, at han ikke ønsker at deltage i slagsmålet.

Det er på den baggrund, at Kasper Degn slipper for karantæne.

Hernings tidligere NHL-spiller Jerred Smithson forløb sig i slutfasen også på en måde, så disciplinærudvalget har stukket en karantæne ud.

I Herning-lejren afventes det, om Joakim Linnet kan spille efter en "tackling til hovedet" i tirsdags, og på hjemmesiden har klubben travlt med at lægge presset over på Bulldogs. Linnets deltagelse er tvivlsom, og det samme gælder åbenbart for Tomas Sinisalo.

"De øvrige spillere trådte i karakter og med en lignende indsats ligner midtjyderne et godt bud på et af holdene i semifinalerne", hedder på det på Blue Fox-hjemmesiden.

"Der venter publikum en sand gyser. De to hold kan praktisere flot og seværdig ishockey, og man må håbe, at spillet på isen bliver en krig på skøjter og ikke med næverne", meldes det fra det midtjyske.

  • SportFyn