Vi må vente på stjernen: Men trænerduoen er da fynsk

Banelandstræner Casper Jørgensen med Lasse Norman Hansen ved VM i London i 2016, hvor Danmark fik en enkelt medalje - bronze i 4000 meter holdforfølgelsesløb med blandt andre netop Norman på holdet. Lasse Norman er ikke med ved VM i Holland i den kommende uge, men han er aktuel frem mod OL i Tokyo i 2020. Foto: Karsten L. Sørensen

Vi må vente på stjernen: Men trænerduoen er da fynsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når der fra på onsdag køres VM i banecykling i Holland, er det uden fynske ryttere i truppen. Men Lasse Norman Hansen er i spil frem mod OL i Tokyo i 2020.

Banecykling: - Ja, det er en skandale!

Sagt med et skævt smil af banelandsholdets fynske cheftræner, Casper Jørgensen - selv tidligere toprytter på banen - til Sport Fyns konstatering af, at der noget usædvanligt ikke er en repræsentant fra Fyn i sadlen, når der fra på onsdag er VM i hollandske Apeldoorn.

Der er ifølge Casper Jørgensen heller ikke oplagte fynske banenavne på vej til landsholdet.

- På juniorniveau ser jeg ikke umiddelbart fynske ryttere, der kan udvikle sig til landsholdsryttere, og længere ned i alderen er det umuligt at sige, hvordan en rytter vil udvikle sig, konstaterer Casper Jørgensen, der tilføjer:

- Vi har haft enkelte ryttere, der kunne have udviklet sig til emner for landsholdet men af forskellige årsager ikke har gjort det. Rasmus Lund var eksempelvis en rytter, som jeg godt kunne have set som landsholdsrytter, men han mistede lysten til at køre.

Danmark og VM i Holland
Fra onsdag den 28. februar til søndag den 4. marts kører det danske banelandshold VM i hollandske Apeldoorn.Herrer:

4000 meter holdforfølgelsesløb: Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen, Casper Folsach og Julius Johansen.

Madison (parløb): Niklas Larsen og Casper Folsach.

Omnium: Niklas Larsen.

Damer:

Scratch: Amalie Dideriksen.

Omnium: Amalie Dideriksen.

Pointløb: Trine Schmidt.

Madison (parløb): Amalie Dideriksen og Trine Schmidt.

God dialog

Med al sandsynlighed vil man alligevel se en fynsk rytter - og en fynsk klasserytter - i aktion på banen ved OL i Tokyo i 2020. Lasse Norman Hansen er altså ikke med i Holland - han koncentrerer sig for øjeblikket fuldt om karrieren på landevejen for sit irske hold, Aqua Blue Sport, men Casper Jørgensen bekræfter, at han "har en god dialog" med Lasse Norman med henblik på OL i Tokyo.

Norman har blandt andet tidligere - i 2012 i London - vundet guld i banens mangedisciplin, omnium, og været en uvurderlig motor på 4000 meter-holdet. Casper Jørgensen siger:

- Jeg snakker faktisk med Lasse om, at han måske allerede er tilbage på banen fra næste vinter og således vil være til rådighed i en stor del af kvalifikationsperioden op til OL.

De to har ikke snakket færdig om, hvilke discipliner, Lasse Norman eventuelt skal deltage i ved OL - om det bliver i andet end paradedisciplinen, holdløbet.

- Både omnium og parløbet, som er kommet på det olympiske program, er muligheder. Men det er vi ikke færdige med at tale om, som Casper Jørgensen udtrykker det.

Rodenberg med skadesperiode

Når banelandsholdet sætter kurs mod Apeldorn, er det med realistiske forventninger om medaljer. Således ser Casper Jørgensen mulighed for medalje til Niklas Larsen i omnium, til Amalie Dideriksen i kvindernes omnium samt til Amalie Dideriksen og Trine Schmidt i kvindernes parløb.

Til gengæld har landstræneren ikke de store forhåbninger om medalje i paradedisciplinen, holdløbet, med Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen, Casper Folsach og Julius Johansen.

- Jeg vil ikke afskrive en medalje, men det bliver svært. Holdets forberedelser har ikke været optimale - blandt andet fordi Rodenberg har været gennem en længere skadesperiode, lyder det fra Casper Jørgensen.

I øvrigt: Casper Jørgensen er ikke det eneste fynske indslag på banelandsholdet i Holland. Også assistenttræneren, Martin Lollesgaard, er således fynbo.

Vi må vente på stjernen: Men trænerduoen er da fynsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce