Veteran efter GOG-nedtur: Vi er kommet videre

Lasse Kronborg føler, at GOG-truppen er kommet godt videre efter søndagens nederlag i pokalfinalen i Holstebro. Lørdag gælder det Mors-Thy Håndbold i ligaen. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Veteran efter GOG-nedtur: Vi er kommet videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GOG's Lasse Kronborg fortæller om en "god, social tirsdag", hvor truppen fik evalueret og talt den tabte pokalfinale til TTH Holstebro igennem, og om gode træninger torsdag og fredag før ligaens grundspil begynder igen, lørdag.

Håndbold: Efter søndagens tabte pokalfinale til TTH Holstebro indleder GOG lørdag det lange, sejre træk frem med deltagelse i forårets afgørende kampe om sæsonens DM-titel.

Med en aktuel andenplads i grundspillet som udgangspunkt tager GOG imod Mors-Thy Håndbold i Gudme i den første kamp i ligaen efter den lange pause i forbindelse med EM i Kroatien.

Det åbne spørgsmål er, hvordan GOG'erne, der i efteråret gik fra succes til succes, vil reagere i første skarpe aktion efter pokalnedturen i Gråkjær Arena.

- Mandag og starten af tirsdag var træls, for at sige det ærligt, lyder det fra Lasse Kronborg - en veteran, der har set det meste. Og Kronborg tilføjer:

- Men vi endte med at have en fin tirsdag - en fin, social tirsdag - i truppen med god mad og god evaluering af finalen. Folk var hurtigt indstillet på at komme videre og se fremad. Og så havde vi nogle gode træninger torsdag og fredag.

- Genså i hele finalen om tirsdagen?

- Krickau (cheftræner Nicolej Krickau, red.) viste os situationer fra finalen, og de blev selvfølgelig udgangspunkt for at få snakket nederlaget godt igennem.

- Hvordan har du det med udsagn om, at GOG ikke kan præstere, når det gælder?

- De er helt hen i vejret. Nederlaget var ikke et spørgsmål om, hvorvidt vi var der mentalt, eller om vi var overtændte. Det var taktiske ting, der afgjorde finalen. Vi stod egentlig godt i forsvaret, men som ofte før havde vi vanskeligt ved at løse TTH's forvar, der er meget mand mod mand-baseret. Vi har spillere, der normalt er meget stærke mand mod mand, men det lykkedes ikke rigtig i finalen.

Top-otte i grundspillet
Top-otte i grundspillet - feltet til slutspil - ser således ud før GOG's kamp mod Mors-Thy Håndbold.1. Skjern Håndbold 31 point for 18 kampe.

2. GOG 28 point for 17 kampe.

3. BSV 24 point for 18 kampe.

4. TTH Holstebro 22 point for 18 kampe.

5. Aalborg Håndbold 20 point for 17 kampe.

6. Mors-Thy Håndbold 17 point for 17 kampe.

7. Århus Håndbold 17 point for 17 kampe.

8. Nordsjælland Håndbold 16 point for 18 kampe.

Landsholdsspillere på skånekost

Lasse Kronborg forventer i øvrigt, at GOG mod Mors-Thy kommer ud for nogle af de samme udfordringer som i finalen mod TTH, fordi Mors-Thy har nogle af de samme forsvarsdyder som vestjyderne.

- Så vi skal have løftet vort angrebsspil - vi skal have mere flow, være bedre mand mod mand og undgå for mange nærkampe, konstaterer Kronborg.

GOG har to af ligaens normalt bedste mand mod mand-spillere - den norske playmaker, Gøran Johannessen, og backen Lasse Møller. Begge var under niveau i pokalfinalen i forhold til semifinalen mod Aalborg Håndbold.

Gøran Johannessen vred om på venstre ankel i Golden League op til EM men blev alligevel en markant og værdifuld spiller for Norge i Kroatien. Før en træningskamp mod KIF i Ringe op til pokal-Final4 erkendte Gøran Johannessen, "at han var noget slidt". Både Johannessen og hans landsmand, GOG-venstrefløjen Magnus Jøndal, der også spillede en markant rolle under EM, er da også blevet træningsmæssigt skånet i ugens løb. Det samme er den danske landsholdsback, Niclas Kirkeløkke.

Hele truppen klar

GOG har samtlige spillere på holdkortet til lørdagens kamp, fortæller Nicolej Krickau. Netop Lasse Kronborg kæmper dog - som så ofte før - med lidt problemer med sin ryg.

På spørgsmålet, hvor han føler, truppen står før Mors-Thy, svarer cheftræneren:

- Det er svært at sige. Vi har spillet mange gode kampe i efteråret og spillede godt mod Aalborg i pokalsemifinalen. Men vi må også erkende, at søndagens nederlag var et hårdt slag for mange af os. Det var som at snuble på måstregen. Jeg tror på, at nederlaget er bearbejdet, og drengene er indstillet på at give tilskuerne i Gudme en god oplevelse. Også som tak for den flotte støtte i Holstebro.

GOG Håndbold-Mors/Thy Håndbold, TV2, kl. 16.10

Sport Fyns Karsten L. Sørensen tweeter live fra arenaen i Gudme fra kl. 16 på fyens.dk/faa.dk samt på twitter @KarstenSrensen1

Veteran efter GOG-nedtur: Vi er kommet videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce