Verdenspressen trækker i Wozniacki

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki.
Foto: WILMANN THOMAS/POLFOTO

Verdenspressen trækker i Wozniacki

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når tennisspilleren Caroline Wozniacki søndag klokken 04.30 dansk tid møder Selima Sfar fra Tunesien i første runde af den olympiske tennisturnering, er det ikke længere kun de nationale medier, der har blikket rettet mod den 18-årige OL-debutant. Udlandet har også fået øje på den succesfulde tennisspiller.

- Der er flere lande, der begynder at interessere sig for en, det er helt sikkert. Når jeg er kommet i tredje eller fjerde runde i Grand Slam-turneringerne, er kommentatorerne kommet hen og har givet komplimenter. Og ved pressekonferencerne har jeg også lagt mærke til, at der ikke længere kun er danske aviser, nu er der også udenlandske medier til stede, sagde Caroline Wozniacki lørdag ved et pressemøde i den olympiske by.

Nordens nye håb
Den stigende opmærksomhedskurve er dog ikke noget, der forstyrrer hende.

- Jeg synes, at jeg klarer det udmærket og tænker ikke så meget over det. Jeg prøver bare at holde fokus og forsøger at afskære mig lidt fra resten af verden, lød det fra tennisprofilen.

Dagen før sin afrejse til Beijing vandt Caroline Wozniacki karrierens første WTA-turnering, da hun kom helt til tops ved Nordea Nordic Light i Stockholm. Ved den lejlighed fik den unge dansker masser af ros fra de svenske tv-kommentatorer, der håbede på, at Wozniacki med sit flotte spil kunne inspirere svenske piger til at spille tennis. Der blev lavet store portrætter af den danske tennispige i de største svenske aviser, hvor hun blev udråbt som "Nordens nye håb."

Og hvis de Wozniacki-glade svenske tennisjournalister havde været en anelse mere uopdragne, ville de formentlig have forsøgt at lokke den danske OL-profil til at overveje et svensk statsborgerskab.

Royalt pres
Når Caroline Wozniacki går på banen søndag med nye dannebrogslakerede tommelfingernegle, er det derfor med visheden om, at ikke kun danske tennistilskuere forventer mere succes fra hendes hånd efter sejren i Sverige.

- Forventningerne er steget helt vildt, og det gør de jo, hver gang jeg laver noget godt. Det betyder bare, at jeg har lavet nogle gode præstationer, og det er positivt for mig, kan jeg så sige, forklarede Caroline Wozniacki.

Søndag morgen får den unge tennisspiller tilført lidt royalt pres på sine 18-årige skuldre, når prinsesse Benedikte kigger forbi det olympiske tennisanlæg for at overvære hendes første kamp i Beijing mod Selima Sfar.
Citat
Jeg synes, at jeg klarer det udmærket og tænker ikke så meget over det. Jeg prøver bare at holde fokus og forsøger at afskære mig lidt fra resten af verden

Verdenspressen trækker i Wozniacki

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce