Verdens bedste Nicki

En eftertænksom Nicki Pedersen præsenterer sig selv og sit team op til sæsonen 2008. Allerede dengang blev målet med sæsonen stillet lysende klart op - fynboen ville have sit tredje verdensmesterskab. Nu er Nicki Pedersen ved at gøre arbejdet færdigt i en enestående sæson, hvor han allerede har taget et individuelt DM et hold-VM og vist sig som den klart bedste kører rundt om i Europa. Og 27. september i Italien bliver han sandsynligvis verdensmester.
Foto: Carsten Bundgaard

Verdens bedste Nicki

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske Nicki Pedersen er ubestridt verdens bedste speedwaykører.

SPEEDWAY: Med 28 point ned til sin nærmeste rival, australske Jason Crump, efter endnu et flot Grand Prix lørdag aften i Polen med en andenplads ligner fynske Nicki Pedersen en suveræn verdensmester 2008.

En rytter kan maksimalt hente 24 point ved et Grand Prix, og med kun to Grand Prixer tilbage ligner det en umulig opgave for Jason Crump at komme tilbage i VM-kampen. Kun sort uheld for Nicki Pedersen kan stå i vejen for den tredje fynske VM-titel.

Hvis et sådant sort uheld skulle indtræffe, og fynboen skulle blive skubbet væk fra toppen af podiet, ja, så vil Nicki Pedersen alligevel være verdens bedste speedwaykører 2008. Endog suverænt. Måske den mest suveræne mester i nogen speedwaysæson overhovedet. Hans starter og hans forbikørsler kan ingen andre kørere matche for øjeblikket. Og ligeså vigtigt: Det team af mekanikere og personlige støtter, som den lille fynbo har samlet omkring sig, er uden sammenligning også Grand Prix-feltets bedste

De opgivende øjne

Og de øvrige stjerner i feltet ved det.

Man kunne se det i Crumps opgivende øjne, efter at Nicki Pedersen lørdag aften i Bydgoszsz først havde kørt ham bagud i heat 15 - og efterfølgende gjort det samme i den anden semifinale.

Man kunne se det i heat 17, hvor den anden fynbo, Hans Andersen, efter fremragende kørsel lå forrest i det meste af heatet, men i heatets afslutningsfase nærmest forventeligt til sidst blev tvunget til at slippe grebet og lade en aggressiv Nicki Pedersen køre forbi.

Og man kunne kontant høre det i den kommentar, aftenens vinder, Greg Hancock fra USA, gav over stadionanlægget efter sin sejr:

- Nicki er som en maskine. Han bliver bare ved og ved på samme høje niveau, og han fejler aldrig. Han er ikke til at have med at gøre.

Pensionsopsparingen

Grand Prixet i Bydgosczc var nummer ni af 11 i denne sæson, og Nicki Pedersen har været i finalen og på podiet i samtlige ni Grand Prixer. Han kan blive den første speedwaykører nogensinde, der står på podiet i 11 Grand Prixer i samme sæson. Flere ord behøver der vel ikke at blive skrevet om den stabilitet, som Nicki Pedersen har udvist i denne sæson.

Den udstråling, som Nicki Pedersen viste i Bydgoszcz, brændte igennem tv-skærmen og ud i stuerne. Fynboen vil bare vinde, han vil bare være den bedste. Hans vindergen er enormt. Og det er ikke mindst slået igennem i denne sæson, hvor Nicki Pedersen fra den dag i marts, hvor han kørte det første af sæsonens mange løb, vidste, at han i sæsonen 2008 havde alt klar til at køre sig tungt ind i speedwayhistorien - den fysiske og mentale form, materiellet samt teamet. Med et individuelt DM, et holdverdensmesterskab, en position som etter i de europæiske ligaer og nu på vej til at vinde det individuelle verdensmesterskab er Nicki Pedersen ved at gøre arbejdet helt færdigt. Og det endog med en modnet personlighed, der rækker ud over gadedrenge-niveauet og nu også indeholder et soleklart forbillede som en komplet idrætsmand.

For 31-årige Nicki Pedersen privat har drømmesæsonen 2008 også et attraktivt aspekt. Han har måske fire år mere på topplan - fire år, hvor han nu fra en ubestridt position på toppen af speedwaypyramiden kan presse den økonomiske citron over for klubber og sponsorer til sidste dråbe.

Nicki Pedersen er klar til at sætte turbo på pensionsopsparingen.

Verdens bedste Nicki

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce