Vejret drillede på væddeløbsbanen

Der køres i alt slags vejr - næsten - på travbanen i Sanderum. Her et foto fra februar 2013. Lørdag drillede omslaget fra vådt vejr til frost dog dagens løb, der blev forsinket. Arkivfoto: Kjeld Mikkelsen /KM Foto

Vejret drillede på væddeløbsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omslaget til nattefrost resulterede lørdag i en forsinket premiere på det fynske formiddagstrav.

Trav: Formiddag kan naturligvis være et relativt begreb alt efter, hvor længe man sådan en lørdag ynder at forblive i sengens lune dvale, men de fleste er nok enige om, at formiddagen slutter ved middagstid.

Lørdag skulle der have været formiddagstrav på Fyens Væddeløbsbane, men det blev forvandlet til middagstrav, fordi vejrliget have drillet banelegemet i Sanderum. Dage med en hel del regn var blevet afløst af en nat med frost, og det havde gjort banen for hård, så løbene blev udsat en times tid.

Tilsyneladende havde banefolkene gjort et fint stykke arbejde, for da først løbene kom i gang, var der ingen synlige problemer, omend der var nogle enkelte, som valgte at lade deres heste udgå på grund af banens beskaffenhed. Problemer havde jeres skribent til gengæld med at sætte det rigtige V5-forslag sammen, selv om det længe så lovende ud. 

Det gik i fisk

Something's Fishy er et engelsk udtryk for, at der er noget lusket og lorent ved det hele, men faktisk var der ikke noget lusk i, at en hest med navnet Something Fishy fik avisens V5-forslag til at gå i fisk. Hestens træner, Morten Juul, havde helt reelt meldt op på forhånd, at hesten havde været ude i langt hårdere konkurrence end den aktuelle på Fyn.

Efter en hård tørn i første sving sendte René Kjær Something Fishy til spids, og derfra var den bare konkurrenterne overlegen. Spillernes - og avisens - favorit Armani S sluttede godt af men kom aldrig i nærkamp med vinderen.

Dermed var det slut med avisens forslag, som ellers var begyndt lovende med en outsider-sejr til Amidala SM, der uden at skulle forklejne ejeren og træneren, amatørkusken Rune Bach Mortesen, der normalt kører hesten, var blevet kuskeforstærket med Knud Mønster i sulkyen. Han parkerede den fem-årige hoppe bagest i feltet, men da han lettede anker med 700 meter til mål, blev det øvrige felt nærmest spist på et halvt stykke mad.

Christina Lindhardt, der nu sammen med husbonden Christian har base i Tyskland, er en af landets dygtigste montéryttere. Hun havde taget turen til Odense for at sætte sig op på ryggen af Sequenzer, der godt nok var uvant med monté-disciplinen, men sejrede ganske sikkert.

Konstellationen af Ole Bender-trænede US Flying og amatørkusken Flemming Degn er fin - parret vandt for tredje gang i træk sammen, og det var også ganske sikkert. Det samme var den tidlige eftermiddags største favorit, Alpha Peak med Steen Juul i sulkyen trods en træg start. Og så var det ellers, at Something Fishy lukkede V5.

På en dag, hvor den mest imponerende præstation blev leveret i 7. løb, hvor Bazire Trøjborg med træneren Ole Bender i sulkyen bare løb sit eget løb langt foran konkurrenterne.

Vejret drillede på væddeløbsbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce