Varm linje til Djemba-Djemba

OB's nye midtbanespiller Eric Djemba-Djemba har efter sigende foreløbig kun jongleret med bolden og ikke med kreditkortet i hans endnu korte periode i OB, hvor han her præsenteres på Fionia Park.
Foto: polfoto

Varm linje til Djemba-Djemba

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB har afsat kontaktpersoner til at hjælpe den nye stjerne med livet uden for fodboldbanen

FODBOLD: I de seneste par uger har navnet Djemba-Djemba skabt furore i Odense, og selv OB's hverdagstræning i Ådalen har ofte trukket i hundredevis af tilskuere.

Men det var en lang og sej og ofte nervepirrende vej, før OB endelig kunne sikre sig underskriften på Cameroun-spilleren, og direktør Kim Brink er allerede blevet stillet det gyldne spørgsmål masser af gange af tilhængere og diverse godtfolk:

- Hvorfor er det lige, at en spiller af den karat valgte OB?

Kim Brink giver i første omgang et mere indviklet svar, men er dog parat til at give OB's version af sagen:

- Fundamentet er i første omgang den løbende og tidkrævende research på hele spillermarkedet, og her taler man om afrikanere, brasilianere og latinere. Og der er selvsagt ufatteligt mange spillere at holde øje med.

- I anden omgang handler det om research på agent-niveauet, hvor agenterne naturligvis har en interesse i hele tiden at markedsføre spillere og byde sig til.

- Men arbejdet på spillermarkedet og med agenterne skal gerne give et overblik, og så skal beslutningstræet på et tidspunkt pege mod nogle bestemte spillere.

OB har på de fronter nogle personer, der bruger en del af arbejdstiden på de fronter.

- I tilfældet Djemba-Djemba har Michael Buchholtz været en vigtig person, der har været meget vedholdende i at følge udviklingen med Djemba-Djemba og hans karriereforløb og holde kontakt til agenterne.

- På et tidspunkt beslutter jeg at sige, at det køre vi efter, og da vi beslutter at prøve at få Djemba-Djemba herop til et besøg, så er det vigtigt forinden at få afklaret nogle økonomiske rammer for en eventuel kontrakt, siger Kim Brink.

- Ellers risikerer man en negativ stemning senere, og det kan ødelægge alt forarbejdet. fra starten af juli spidsede det hele så til. Det stod hurtigt klart, at trænerne sagde god for kvaliteten af spilleren.

- Men i slutfasen blev det flere gange nervepirrende, fordi agenten kunne meddele, at tre-fire andre klubber i Frankrig og sydpå var på spring for at kapre spilleren.

- I den fase er det vigtigt hele tiden at være over sagen, for man kan på en halv time miste alt, og vi måtte da tage nætterne i brug for at snakke økonomi og detaljer.

For OB var det åbenbart heldigt, at Djiby Fall var i klubben.

- Djiby var medvirkende til at sælge OB og byen Odense til Djemba-Djemba.

Historierne om Djemba-Djembas enorme forbrug i England over små fem år er velkendte. Mellem fire og fem millioner pund blev åbenbart formøblet. Gambling og overforbrug af biler var blandt problemerne.

- Hvordan sikrer I jer, at den historie ikke gentager sig?

- Vi sørger for, at der hele tiden er en kontaktperson afsat, og her er det igen Michael Buchholtz, der har et godt forhold til Djemba-Djemba, siger Kim Brink.

- Men samtidig har vi i samtaler med agenterne og Djemba-Djemba selv overbevist os om, at problemerne skulle være fortid. Og så tror vi, at den engelske presse også har været med til at forstærke billedet af problemerne.

- Dels har spilleren nu været i Qatar og tjent godt, og så har Djemba-Djemba vel forstået, at der skulle slås en streg i sandet. han er blevet gift i mellemtiden og har fået barn.

Kim Brink oplyser, at Djemba-Djembas familie lige nu er i Frankrig.

- Men det er meningen, at familien i større perioder skal komme til Danmark.

- Hvorden kan I på dne økonomiske side være sikker på, at historierne fra England ikke gentager sig?

- Kontrakten er konstrueret således, at det bør modvirke den risiko, siger Kim Brink lidt kryptisk.

- Men i virkeligheden handler det hele jo også om, at Djemba-Djembas mål er at komme tilbage på landsholdet og spille for Cameroun i VM i Sydafrika om to år, så han gør sig attraktiv til en større liga. Og han er blevet overrasket over niveauet i den danske liga, og det er så lykkedes at overbevise om, at det er godt sted at genskabe interessen, siger Kim Brink.

Varm linje til Djemba-Djemba

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce