Vandmand med jordforbindelse

Foto: PolFoto

Vandmand med jordforbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske stjerneatleter er ikke just kendt for at demonstrere ydmyghed. Og betænker man, at svømmeren Michael Phelps i Beijing står med muligheden for at gentage præstationen fra det seneste OL, hvor han tog otte olympiske medaljer ved samme stævne, er det også svært at forvente, at han skulle optræde beskedent.

Ikke desto mindre formår Phelps at tackle sin status som en af disse olympiske leges absolutte superstjerner med en imponerende ro og afslappethed. Den 23-årige svømmer virker udadtil ganske uimponeret over spekulationerne om, hvorvidt han slår Mark Spitz' imponerende præstation fra legene i 1972 i München, hvor det blev til syv guldmedaljer.

Phelps stiller som nævnt op i otte discipliner, men vil ikke selv forholde sig til chancerne for at tage guld i dem alle.

- Det er jer, der fokuserer så meget på det. Jeg har ikke sagt noget om den rekord. Jeg har mine egne mål ved dette OL, og de bliver imellem mig og min træner, lød det næsten drillende fra Phelps på en pressekonference forud for svømmekonkurrencerne i Beijing, hvor han i parentes bemærket bar et tydeligt overskæg, som dog ikke kunne matche Spitz' legendariske hvalrosbørster.
Amerikaneren svarede veloplagt og prompte på spørgsmålene fra verdenspressen og fortalte blandt andet, at meget af hans opladning foregår i hyggeligt lag med værelseskammeraterne fra det amerikanske svømmelandshold.

- Det er lidt ligesom at være på college igen. Der er lidt kollegium over det, når man bor sammen med seks fyre i en lejlighed og sidder og spiller kort ude på terrassen. Jeg nyder virkelig at være her og er stolt over at repræsentere mit land på den her måde, sagde Phelps, der vandt syv gange guld ved VM i Australien sidste år og kun var en tyvstart i en holdkap fra at tage nummer otte.

Amerikaneren har ikke haft den bedste forberedelse til Beijing, idet han snublede på vej ud af en bil og brækkede det ene håndled sidste år i november. Men allerede i februar var han tilbage i vanlig form og satte sin næsthurtigste tid nogensinde på 200-meter butterfly. Og selv om Phelps altså ikke selv er meget for at fremhæve sine egne kvaliteter, antydede hans træner Bob Bowman, at svømmeren om muligt er endnu bedre rustet til guldjagten end tilfældet var for fire år siden.

- Fysisk er han mere moden nu som 23-årig, end han var i Athen. Mentalt har han ikke ændret sig meget, det er stadig de samme ting, der driver ham. Til gengæld er der én væsentlig forskel denne gang, og det er, at han har prøvet alt hurlumhejet rundt omkring svømningen før. Det kan godt komme til at gøre en forskel, sagde Bob Bowman.

Går det, som alle forventer, svømmer Phelps sin første finale over 400-meter individuel medley søndag eftermiddag dansk tid. Herefter følger medaljeafgørelserne som perler på en snor den næste uge, indtil den afsluttes med mændenes 4x100-meter medley søndag den 17. august. Her kommer han efter alt at dømme til at dyste med holdkammeraten og verdensrekordholderen Ian Crocker om det, der kan blive en ottende og historisk guldmedalje.
Citat
- Det er lidt ligesom at være på college igen. Der er lidt kollegium over det, når man bor sammen med seks fyre i en lejlighed og sidder og spiller kort ude på terrassen. Jeg nyder virkelig at være her og er stolt over at repræsentere mit land på den her måde.
Fakta
Navn: Michael Phelps Født: 30. juni 1985 Fødested: Baltimore, USA Højde: 193 centimeter Vægt: 88,5 kilo Deltog ved OL i Sydney i 2000 som 15-årig og blev nummer fem i 200-meter butterfly. Blev den yngste mandlige verdensrekordholder nogensinde, da han 15 år og ni måneder gammel slettede den gamle rekord på 200-meter butterfly. Vandt seks guldmedaljer og to gange sølv ved OL i Athen i 2004 Vandt syv guldmedaljer og en bronzemedalje og satte fem verdensrekorder ved VM i Australien i 2007 Stiller ved OL i Beijing op i følgende otte discipliner: 200-meter fri, 100- og 200-meter butterfly, 200- og 400-meter medley og tre holdkapper (4x100-meter fri, 4x200-meter fri og 4x100-meter medley) Er blevet lovet en million dollars af sin sponsor Speedo, hvis han tangerer Mark Spitz' hidtidige OL-rekord med syv guldmedaljer ved samme OL.

Vandmand med jordforbindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce