Vagn Hansen - en forældet model

Vagn Hansen har fået mere tid til en af sine store lidenskab - at gå på jagt.
Foto: Anders Brohus

Vagn Hansen - en forældet model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SLID: Otterups Vagn Hansen har levet og åndet for håndbold-klubben

I virkeligheden burde Vagn Hansen slet ikke have dén pris. I hvert fald hvis det skulle stå til ham selv.

Han er om nogen eksponent for den uddøende race af idrætsledere, der år ud og år ind har kørt biksen alene ud fra devisen - "fordi det var nemmere end, at jeg skulle til at fortælle andre, hvordan man gør".

- Den måde, jeg har drevet Otterup Håndboldklub på, er urealistisk. Det er et totalt forældet princip at have en type som mig, sagde Vagn Hansen, da Stiftstidendes reporter Jan Bonde interviewede Otterup-lederen i maj sidste år.

Anledningen var, at håndboldlederen som 57-årig ville gå af på den kommende generalforsamling i Otterup HK.

Med base i det stråtækte husmandssted på Serupvej har Vagn Hansen kæmpet og arbejdet for klubben gennem 20 år helt tilbage fra dengang, at der både var noget, som hed Otterup og Skovdalen. Begge steder har han været både spiller og træner.

Men det er hans evne til nærmest egenhændigt at forvandle Otterup fra en nordfynsk bondeklub til en klub, der nu i to omgange har spillet med i landets bedste håndboldrække.

En sammensat type

- Jeg er en sammensat natur. Da jeg gik ind i Otterups ledelse havde jeg en lang trænererfaring. Samtidig har jeg en økonomisk baggrund fra forsvaret og min jagtinteresse har givet mig gode relationer til Otterups erhvervsliv. Så jeg havde forudsætningerne for både at finde spillere, styre økonomien og lede efter sponsorer. I dag vil det være helt umuligt at gøre det igen. Bare det at finde én, der vil bruge lige så meget tid på det, er umuligt, sagde Vagn Hansen efter sin afgang.

Han har siddet hjemme mellem computeren, jagttrofæerne og avisudklippene og styret klubben.

-Det har ofte været nemmere for mig at sætte mig her og gøre arbejdet selv i stedet for at holde et bestyrelsesmøde. Nogle gange har jeg nok følt, der ikke har været folk nok til at trække. Men stort set har jeg haft det, som jeg ville have det, så jeg skal ikke pive.

Vagn Hansen er regnskabschef for Hjemmeværnet i Danmark og pendler mellem Nordfyn og København.

Og så har han endda også haft kræfter til at være en drivkraft i Divisionsforeningen i håndbold.

Han kunne formentlig være havnet som medlem af DHF's bestyrelse, hvis han havde takket ja til formandsposten i Divisionsforeningen.

Men her slår han ned på et af tabuerne i dansk top-håndbold.

-DHF er bare nogle jyder, der på forhånd har besluttet, hvad der skal ske, inden bestyrelsesmøderne. Det har ikke meget med demokrati at gøre.

Sådan taler et nordfynsk bøgetræ.

Vagn Hansen - en forældet model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce