Danmarks håb knytter sig mest til ukrainsk point mod Kroatien og den forventede franske sejr hjemme over Hviderusland tirsdag aften i Paris.

FODBOLD: Der var gode grunde til, at de danske landsholdsspillere hang noget med skuffen efter den sene rumænske udligning søndag aften i Parken.

Selv om Danmark var klar til playoff-kampene blandt de ni kvalifikations-toere sammen med Italien og Nordirland, forringede de to tabte point de danske chancer for at blive seedet og dermed undgå at rende i nationer som Italien, Portugal eller Schweiz.

De to sidstnævnte spiller mod hinanden om førstepladsen i deres gruppe tirsdag aften.

To af fire forhold skal nu gå i opfyldelse, hvis Danmark alligevel skal kunne ende så højt på verdensranglisten, at de rød-hvide ved lodtrækningen den 17. oktober er blandt de fire højest rangerende hold, der bliver seedet.

Sport Fyn nævner dem i prioriteret rækkefølge, så de to resultater, der er mest realistisk, står forrest. Det handler om en fransk sejr i Paris og et ukrainsk point i Kiev.

  1. Frankrig vinder tirsdag aften hjemme over Hviderusland og bliver nummer et i puljen og kvalificerer sig direkte til VM-slutrunden. Sverige og Holland spiller om andenpladsen, men Danmark er bedre end begge nationer på verdensranglisten.
  2. Kroatien er kriseramt efter den uafgjorte hjemmekamp mod Finland og træneren er blevet fyret. Kroaterne tager mandag aften til Kiev, hvor kroaterne ganske vist sikrer andenpladsen med blot uafgjort, men vil i det tilfælde stadig være efter Danmark på verdensranglisten. Ukrainerne skal bruge en sejr for at blive nummer to, men dem er Danmark bedre end på ranglisten. Kroatisk sejr er skidt, for så overhaler kroaterne Hareides mænd på ranglisten. Så hold øje med Kiev i aften. Det er realistisk set her Danmarks lodtrækningsskæbne afgøres.
  3. Italien taber eller spiller uafgjort mandag aften i Tirana mod Albanien. Så har danskerne flere ranglistepoint end italienerne, der allerede er sikker på en andenplads og playoff-kampe.
  4. Wales taber i aften på hjemmebane mod Irland. Det resultat sender waliserne ned på tredjepladsen i puljen og dermed ud, så Irland kommer ind på toerpladsen efter Serbien, der spiller på hjemmebane mod Georgien og med sejr fastholder førstepladsen og den direkte kvalifikation. Skulle Wales overhale serberne i kampen om førstepladsen, skader det heller ikke Danmark, der er bedre end både Irland og Serbien på verdensranglisten.

Der er lodtrækning til de fire playoff-kampe den 17. oktober kl. 14 og de spilles ude og hjemme i dagene 9. til 14. november.

MANDAG AFTEN PÅ EUROSPORT 2 KL. 20.45: UKRAINE-KROATIEN

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
VM-playoff: Svensk spiller ikke vild med danskermøde

VM-playoff: Svensk spiller ikke vild med danskermøde

Bliver Danmark seedet?: Kun fransk fadæse kan forhindre det

Bliver Danmark seedet?: Kun fransk fadæse kan forhindre det

Danmark jagter enden af regnbuen

Danmark jagter enden af regnbuen