VM-atleterne til vands og til lands i Middelfart

I tirsdags svømmede VM-deltagerne i Svendborg Havn som en del af cross triatlon. Torsdag skal VM-deltagerne dyste i vandet ved Middelfart Marina som en del af aquatlon. Foto: Michael Nørgaard

VM-atleterne til vands og til lands i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Multisports-VM fortsætter torsdag med aquatlon i Middelfart. En af de fynske VM-deltagere, Miki Taagholt, har ikke fået sporten ind med modermælken.

Triatlon: Torsdag rykker VM-deltagerne ved multisportsfestivalen på Fyn til Middelfart, hvor de er til vands og til lands i disciplinen aquatlon. Først svømmer de 1000 meter ved Middelfart Marina, hvorefter de løber fem kilometer i området omkring marinaen i Middelfart.

Blandt de tre danskere i mændenes elitefelt er Miki Taagholt fra Odense med startnummer 5. Den 24-årige triatlet er kommet ind i triatlonsporten via svømningen, som han begyndte på i 2005. Idræt har han ikke fået ind med modermælken.

"Jeg har ikke altid elsket at være aktiv - faktisk var jeg en smule overvægtig (for at sige det pænt), indtil jeg begyndte at svømme. Jeg afskyede motion og det fag, jeg var mindst glad for i folkeskolen, var helt sikkert idræt," skriver Miki Taagholt på sin hjemmeside.

Miki Taagholt er vokset op i Farum, men flyttede til Odense, da han begyndte at læse idræt og sundhed på SDU. Han er også træner i Odense Triathlon Klub, og han drømmer om at komme med til OL i 2020.

Med startnummer 2 stiller Henrik Klemmensen fra Esbjerg til start. Den 25-årige triatlet har også som mål at komme med til OL i 2020.

Nicklas Røssner stiller op til sin anden disciplin ved VM. Den 27-årige triatlet fra Aarhus blev nummer ni i fredagens VM i duatlon (løb og cykling) i Odense, og nu skifter han cyklen ud med vandet, når han stiller op med startnummer 7 i Middelfart.

Sidste års VM blev domineret af værterne fra Canada, der besatte de første fire pladser i konkurrencen. Verdensmester blev Matthew Sharpe, der var i mål lige under den halve time. 29 minutter og 55 sekunder brugte han på at svømme en kilometer og løbe fem kilometer. Ingen canadiere er ifølge den officielle startliste tilmeldt elitefeltet i aquatlon på VM-ruten i Middelfart.

Med startnummer 1 på marinaen i Middelfart finder vi den nidobbelte Balkan-mester Ognjen Stojanovic, født i 1990.

Hos kvinderne er Anne Marie Østergaard eneste dansker i elitefeltet. Hun har startnummer 67 og blev i 2016 nummer 11 ved de nordiske mesterskaber i triatlon i Fredericia.

VM i aquatlon
De danske deltagere og deres startnumre ved torsdagens VM i aquatlon (1000 meter svømning og 5 km løb) i Middelfart:

2. Henrik Klemmensen, født 1993.

5. Miki Taagholt, født 1994.

7. Nicklas Røssner, født 1991.

67. Anne Marie Østergaard, født 1988.

11 mænd og 7 kvinder stiller til start i elitefeltet, der har start ved Middelfart Marina, Østre Hopugvej klokken 15.40 (mænd) og 15.50 (kvinder). Desuden er der dagen igennem konkurrencer for U23, para-atleter, aldersinddelte klasser og åben klasse.

Multisports-VM fortsætter med aquabike i Odense 14. juli og langdistance-triatlon i Odense 14. juli.

VM-atleterne til vands og til lands i Middelfart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce