kommentar
Forleden blev den tyske landstræner Joachim Löw og østrigernes ditto, Josef Hickersberger, forvist til tribunen kort før pausen i kampen mellem de to gamle broderfolk på Ernst-Happel-Stadion i Wien.

Da startede næsten i samme moment en kampagne i de tyske aviser og på det nationale tv mod den spanske dommer Manuel Mejuto Gonzalezs beslutning, der blev betegnet som latterlig.

Nu har Joachim Löw da heldigvis fået karantæne til kvartfinalen mod Portugal i aften i Basel. Han må tage plads på tribunen igen.

Det var den slovakiske fjerdedommer, Damir Skomina, der hidkaldte den spanske dommer, som så sendte de to trænere væk.

Joachim Löw forsvarede sig i forblommede vendinger med, at det tekniske felt på Ernst-Happel-Stadion er så stort, at der er 15 meter fra bænken og ud til banen.

Det ændrede dog ikke ved, at fjerdedommeren gentagne gange bad Hr. Löw om at gå tilbage.

Löw mente bagefter i tysk tv, at han havde brug for mere end det ene minut, som man normalt har til pr. gang at anvise sine spillere, når nu det tekniske felt var så stort.

Altsammen fine holdninger, men når først den spanske dommer har truffet sin beslutning, så bør man ikke høre mere klynk fra østrigsk eller tysk side.

Tyskland angives at være i chok efter UEFA's beslutning, selv om den er helt i tråd med, hvad der for eksempel skete for den danske landstræner Morten Olsen i Madrid sidste år.

Olsen måtte efter en bortvisning også overvære den famøse hjemmekamp mod Sverige fra tribunen.

Pinligt var det at overvære de tyske honoratiores med Bundeskanzlerin Angelika Merkel i spidsen.

Hele VIP-logen på Ernst-Happel-Stadion i Wien bød Löw velkommen på tribunen med klapsalver, som var Messias vendt tilbage til Bonn og Berlin og ikke forvist på grund af dårlig opførsel.

Ingen holdt sig tilbage: Hverken Franz Beckenbauer, Boris Becker eller Elvira Netzer, der er gift med Günter Netzer, som prøver på at spille neutral kloge-Åge på tysk tv aften efter aften.

Når selv nationens allerypperste personligheder hylder landstræneren, så kan den fremstormende tyske ungdom da ikke tro andet end, at Hr. Löws opførsel var i orden den aften i Wien.

Men det var den jo ikke, har UEFA nu klokkeklart stadfæstet.

Nu venter vi bare på, at nogen i Tyskland tager afstand fra VIP'ernes uhæmmede lovprisning af Löw, der vist går for at være flink fyr, som normalt aldrig finder på den slags.

Men beslutningen klædte UEFA, der i forvejen havde givet tyrkernes målmand Volkan Demirel to spilledages karantæne for et skub mod Jan Koller, mens tyske Bastian Schweinsteiger kun fik en enkelt spilledag for sin hævner mod en kroat.

Beckenbauer bestemmer trods alt ikke alt...
  • Fyens Stiftstidende