Landsholdsaktuelle Niclas Kirkeløkke ser frem mod en hård udekamp mod KIF Kolding København. Modstanderens rutine bliver en udfordring for GOG, der til gengæld kommer med vind i sejlene efter sejren over Aalborg Håndbold.

Håndbold: GOG har fået en flyvende start på livet i slutspillet med to sejre over de to på forhånd bedst placerede hold i gruppen. Det har rykket fynboerne op på en foreløbig andenplads med fire point, og onsdag venter gruppens bundprop, KIF Kolding København, der endnu ikke har fået nogen point. GOG-profilen Niclas Kirkeløkke mener dog ikke, det har ret meget at sige i et tæt slutspil.

Sådan er stillingen

Efter GOG's udebanesejr over Aalborg Håndbold ser stillingen i gruppe A således ud:1. Aalborg Håndbold: 4 point (2 kampe), 2. GOG: 4 point (2 kampe), 3. Skjern Håndbold: 3 point (2 kampe), 4. KIF Kolding København: 0 point (2 kampe)

Aalborg havde to point med til slutspillet fra grundspillet - Skjern havde et point.

De to bedst placerede i gruppen går videre til semifinalerunden.

I den kommende runde spilles kampene: 19. april klokken 20.30 KIF Kolding København-GOG og 20. april klokken 18.30 Skjern Håndbold-Aalborg Håndbold

- Jeg tror stadig, det bliver en rigtig svær kamp for os. KIF Kolding er steppet op i slutspillet og har spillet to tætte kampe indtil videre, siger han.

KIF Kolding tabte i første runde 27-29 hjemme mod Aalborg Håndbold, og senest blev det et nederlag på 23-28 ude mod Skjern Håndbold, men der har været gode takter i holdets præstationer, som ser langt bedre ud end for en måned siden.

- Deres forsvar er virkelig stærkt, og Kasper Hvidt har leveret godt i slutspillet, så vores angreb skal fungere, hvis vi skal få scoret nok mål, siger Niclas Kirkeløkke.

Rutineret Kolding-hold

Netop Kasper Hvidt er bare en af flere gamle kendinge på KIF-holdet. Lars Jørgensen, Bo Spellerberg og Markus Cleverly er nogle af de andre, og den store rutine, de spiller med, bliver en udfordring for det unge GOG-hold, mener Niclas Kirkeløkke.

- Det er et meget rutineret hold, der har prøvet slutspillet mange gange, mens vi er et ungt hold, og lige så godt som vores spil kan fungere, lige så skidt kan det også være, når vi ikke rammer dagen, siger han.

Samtidig har KIF også sat sig selv i en situation, hvor resten af kampene skal vindes, hvis håbet om en plads i semifinalen skal fastholdes. GOG derimod har sat sig selv i en god position, men arbejdet er slet ikke færdigt.

- Der er lang vej hjem endnu, fordi vi startede med færre point end de andre, så de fleste kampe er stadig nogle, der skal vindes, siger Niclas Kirkeløkke, der netop er blevet udtaget til landsholdet.

Ny landstræners første trup

Tirsdag blev den nye landstræner Nikolaj Jakobsens første 20-mandstrup udtaget, og her var Niclas Kirkeløkke iblandt. Bagspilleren har været en del af landsholdet i en periode, men denne udtagelse var alligevel anderledes.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for udtagelsen. Jeg vidste ikke, hvad den nye landstræner havde tænkt om mig og holdet, så det betyder rigtig meget, at han ser mig som en del af det, siger han.

Med på holdet kommer også et kendt ansigt hjemme fra Gudme. I landsholdets nye sundhedsstab, som også blev offentliggjort tirsdag, er Anja David Greve med som fysioterapeut. Til daglig er hun tilknyttet både GOG's herrer og Odense HC's damer, og så har hun sin egen klinik, ADG Fysioterapi i Odense.

KIF Kolding København-GOGKlokken 20.30 på TV 2 Sport

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Odenseredaktionen, hvor jeg skriver om stort og småt i byen og kommunen.