Ung holdkap sniger sig i EM-finale: En vild oplevelse

Tobias B. Bjerg var med til at svømme en ung holdkap i EM-finalen på hjemmebane.

Ung holdkap sniger sig i EM-finale: En vild oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den danske holdkap i 4 x 50 meter medley kan juble over en plads i EM-finalen på hjemmebane.

Spændingen blev trukket lidt længere end normalt for en ung dansk holdkap, der torsdag svømmede sig i finalen ved kortbane-EM i København i disciplinen 4 x 50 meter medley.

Efter en sjetteplads i det ene af to indledende heat og et krav om en samlet ottendeplads troede svømmerne, at løbet var kørt.

Og da de fik at vide, at svømmetalentet Tobias Bjerg muligvis havde tyvstartet på sin tur, blev håbet ikke større.

Men da starten blev godkendt, kunne holdet bryde ud i jubel, for tiden på 1 minut og 26,67 sekunder rakte til en samlet syvendeplads og en finale, der svømmes torsdag aften.

- Det var en vild oplevelse. Vi var lige på nippet til at tro, at det ikke gik, og så fik vi det at vide, siger Tobias Bjerg, der tydeligt var lettet.

Tobias Bjerg barberede lidt under et sekund af sin tid fra 50 meter bryst onsdag, hvilket han blandt andet tilskriver holdfølelsen.

- Det er meget præstationsfremmende. Man svømmer ikke kun for sig selv, og man løfter lige sin præstation det ekstra, siger han.

Holdkappen i 4 x 50 meter medley torsdag formiddag bestod af Tobias Bjerg, Emilie Beckmann, Gustav Friberg og Julie Kepp Jensen, der stiller op i disciplinen "mixed", hvor både mænd og kvinder skal svømme.

Det var en lidt uvant disciplin, fortæller Julie Kepp Jensen.

- Det er lidt underligt pludselig at svømme med herrer ved siden af, og de kommer godt nok meget hurtigt, kunne jeg godt fornemme, siger hun.

Emilie Beckmann, der også er i en individuel semifinale i 50 meter butterfly torsdag aften, glæder sig til de mange starter.

- Nu skal jeg have en god udsvømning, noget massage, lidt god mad og en middagslur. Og så er jeg mere end klar til finalerne, siger hun.

I disciplinen 1500 meter fri svømmede Anton Ørskov Ipsen sig videre til fredagens finale med en samlet syvendeplads i tiden 14 minutter og 38,07 sekunder.

For Alexander Aslak Nørgaard var en tid på 15 minutter og 13,86 sekunder dog ikke nok til en finaleplads i samme disciplin.

For Caroline Erichsen blev torsdagen en stor succes. Hun kvalificerede sig nemlig både til semifinalen i 50 meter butterfly og 100 meter medley, der begge svømmes torsdag aften.

Ung holdkap sniger sig i EM-finale: En vild oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce