Ung fynbo dansk mester i cykelcross

I 2015 blev Simon Andreassen hædret som "Årets Fund på Fyn". Søndag vandt det 18-årige stortalent sit første senior-DM - i cykelcross.
Foto: Peter Leth-Larsen

Ung fynbo dansk mester i cykelcross

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun 18-årige Simon Andreassen tager sit første senior-DM

Den nyprofessionelle Specialized Racing-rytter, fynske Simon Andreassen, sikrede sig søndag karrierens første seniormesterskab i cykling foran de flerfoldige danske mestre i cykelcross og på mountainbike, Kenneth Hansen (Haderslev Starup Cykelklub) og Klaus Nielsen (Team Giant Scatto).

Den kun 18-årige Simon Andreassen tilbagelagde de ni omgang af 2450 meter på Møllebakken i Kalundborg i tiden 1 time, 4 minutter og 51 sekunder - 24 sekunder foran Kenneth Hansen.

Fra løbets start stod det klart, at årets danske mester skulle findes mellem de to forhåndsfavoritter, uden at det dog for alvor på noget tidspunkt blev til en duel på sekunder. Hansen var i mål mere end et minut foran dagens overraskende treer, rutinerede Klaus Nielsen.

Straks fra start lagde den unge fynbo sig i front, men noget større hul til Hansen fik han ikke skabt. Længe var afstanden mellem de to på 10-15 sekunder, og begge boltrede sig på den teknisk vanskelige rute, der efterhånden blev snedækket som løbet skred frem. Da afstanden var vokset til det halve minut, stod det klart, at duellen var afgjort. Også selv om Hansen på de sidste omgange faktisk fik begrænset afstanden.

Ung fynbo dansk mester i cykelcross

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce