Ulrik Laursen sigter efter stamplads


Ulrik Laursen sigter efter stamplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Da Celtic for nylig besejrede Fulham 2-0, spillede den danske forsvarsspiller Ulrik Laursen 70 minutter i det centrale forsvar. Det er fem gange så lang tid som i hele sidste sæson, der blev spoleret af et sandt skadeshelvede.

Derfor handler det også i første omgang om at få nogle kilometer i de fynske ben, men ambitionen er en fast plads hos de skotske mestre.

- Mit mål er bestemt ikke at varme bænken, siger Ulrik Laursen.

- Men jeg ved godt, at det bliver svært, for jeg er ret sikker på, at Martin O'Neill (Celtics træner, red.) har to klare yndlingsspillere i midtforsvaret. Men det kan også sagtens være, at jeg ender ude på venstre back, siger den tidligere OB-spiller, der ikke lægger speciel megen optimisme i, at han spillede 70 minutter i sæsonens første træningskamp.

- Herovre er det sådan, at man kan spille samtlige træningskampe og så alligevel sidde på bænken, når sæsonens sparkes i gang, så jeg har svært ved at vurdere mine chancer, siger den 28-årige fynbo, der i det centrale forsvar skal konkurrere med Dianbolo Balde og Stanislav Vraga om en stamplads.

Helvedes-året

Stamplads er ellers et ord, som Ulrik Laursen nærmest har glemt betydningen af. For efter skiftet fra Hibernian og en god første sæson, hvor Laursen spillede små 40 kampe i den klassiske stribede trøje, bød sidste sæson kun på 13 minutter.

Skinnebensbetændelse blev afløst af et ødelagt ledbånd, der blev fulgt af en ondartet influenza og store lyskeproblemer.

Og da den store forsvarsspiller endelig var klar til en reserveholdskamp, brød en gammel skulderskade op.

Samtidig oplevede Ulrik Laursen en række familiemæssige ulyksaligheder, der gør, at han ikke tøver med at kalde sidste sæson for "et helvedes år", som han bare ønsker at lægge bag sig.

Nu er danskeren langt om længe klar til at overbevise Martin O'Neill og Celtics fans om, at klubben forstærkede sig, da den i sommeren 2002 tegnede en femårig kontrakt med den solide forsvarsspiller fra rivalerne Hibernian.

- Det er rigtig lang tid siden, jeg har spillet en kamp, så lige nu gælder det bare om at komme godt i gang igen. Skulderen har det ok, og jeg har ikke mærket noget til den efter kampen mod Fulham, så nu er målet at komme tilbage i den form, som jeg havde i min første sæson i klubben, siger Ulrik Laursen.

Vil blive i Celtic

- Det gør det selvfølgelig lidt sværere at spille sig på et hold, når træneren allerede har lagt sig fast på sine 11 startende, men hvis jeg starter sæsonen på bænken, må jeg jo bare træne hårdere og overbevise ham, siger den blonde fynbo, der ikke et sekund har overvejet at skifte den grøn- og hvidstribede trøje ud med en, der ville give en stamplads - for den tidligere U21-landsholdsspiller, der i den danske landsholdstrøje spillede sammen med blandt andre Thomas Sørensen, Jesper Grønkjær, Thomas Gravesen og Martin Jørgensen, regner stadig Celtic for at være en af Europas bedste klubber.

Og det er her, Ulrik Laursen vil have genrejst sin fodboldkarriere.

Ulrik Laursen sigter efter stamplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce