Præsidenten for den internationale cykelunion, Pat McQuaid, advarer Astana om, at holdet kan blive udelukket, fordi det ikke kan betale løn.
Den internationale cykelunion (UCI) løfter nu pegefingeren over for Astana. Det kasakhiske cykelhold, som har stjerner som sidste års vinder af Giro d'Italia og Vuelta a España, Alberto Contador, samt den syvdobbelte vinder af Tour de France, Lance Armstrong i truppen, har således ikke betalt løn til et par af rytterne, og det strider imod reglerne.

- Det virker til, at nogle ryttere ikke er blevet betalt i sidste måned. Sponsorerne er muligvis i en svær situation. Jeg vil sende dem et brev, før jeg tager til Astana (hovedstaden i Kasakhstan, red.) inden for de næste to uger for at mødes med præsidenten for det kasakhiske cykelforbund, siger UCI's præsident Pat McQuaid til Reuters.

- Hvis ikke de nu betaler lønnen, skal der muligvis arbejdes videre med sagen, og i mit brev vil jeg citere regulativerne. Ifølge regulativerne kan de i så fald miste deres licens, siger Pat McQuaid.

Astanas talsmand Philippe Maertens vil ikke kommentere sagen over for Reuters.