UCI smider det franske forbund ud


UCI smider det franske forbund ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den internationale cykelunion, UCI, suspenderer det franske cykelforbund, som flere gange er gået imod cykelunionens ønsker, ikke mindst ved Tour de France.

Den internationale cykelunion, UCI, tog torsdag konsekvensen af det franske cykelforbunds, FFC, enegang, senest i forbindelse med dette års Tour de France. Her støttede FFC imod UCI's ønske, at arrangørerne bag Tour de France vil lade fransk lovgivning være gældende, så dopingsyndere blandt andet kan straffes hårdere.

På et møde i Snekkersten i Danmark besluttede UCI med omgående virkning at suspendere det franske forbund til udgangen af 2008 samt give forbundet en bøde på cirka 46.000 kroner. Så længe forbundet ikke er medlem af UCI, kan Frankrig ikke søge om værtskabet for VM, og franskmændene kan hverken deltage ved næste UCI-kongres eller have folk repræsenteret i UCI's forskellige organer.

Udelukkelsen sker på opfordring af UCI-præsident, Pat McQuaid, som i en pressemeddelelse udtaler, at det er "en markant beslutning, som viser, at UCI ikke vil tolerere, at et af dets medlemmer lader hånt om internationale cykelregulativer".

Suspenderingen af det franske forbund får dog ingen konsekvenser for franske ryttere, som fremover fortsat vil kunne stille op til løb i UCI-regi.

UCI smider det franske forbund ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce