UCI-præsident langer ud efter Riis og co.


UCI-præsident langer ud efter Riis og co.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UCI-præsidenten Pat McQuaid vil forbyde dopede ryttere at komme tilbage til cykelsporten som ledere.

Cykelryttere, der har dopet sig, er ikke velkomne i sporten som ledere, når deres aktive karrierer er afsluttet.

Det er meldingen fra Pat McQuaid, præsidenten for den internationale cykelunion (UCI).

- Jeg er ikke glad for, at der er managere på holdene, som selv har anvendt doping i deres aktive karrierer, siger Pat McQuaid til BBC Sport.

UCI-præsidenten giver dermed et verbalt spark til blandt andre danskerne Bjarne Riis, Brian Holm og Kim Andersen, som alle sidder på lederposter på store cykelhold, selv om de brugte doping i deres aktive karrierer.

Pat McQuaid vil foreslå, at UCI fremadrettet laver regler for dopede ryttere.

- Enhver rytter, der bliver involveret i en dopingovertrædelse i sin karriere, skal ikke kunne komme tilbage og være en del af et cykelholds ledelse, lyder Pat McQuaids forslag.

Hos danske Saxo Bank-Sungard, der ejes af den tidligere dopingsynder Bjarne Riis, er man som udgangspunkt positiv over for nye tiltag i kampen mod doping.

- Alle gode og sunde forslag i kampen mod doping vil vi naturligvis rigtig gerne støtte, men det er også vigtigt, at vi husker at spørge os selv om et konkret forslag har en effekt. Det ved vi dybest set ikke i det her tilfælde, siger pressechef Anders Damgaard.

- Forslaget minder på mange måder om debatten om, hvorvidt man skal udelukkes på livstid for en dopingforseelse. Det er sådan lidt sort og hvidt.

- I forslaget ligger indbygget, at man ikke kan lære af sine fejl. Har man en gang kvajet sig, kan man ikke have eller få sunde holdninger på vegne af cykelsporten, siger Damgaard og spørger:

- Er det den vej, vi vil gå? Det skal vi spørge os selv om. Eller handler det om, at man nu og her bidrager med sunde tiltag i kampen mod doping?

Trods sin blakkede fortid har Bjarne Riis - også af Pat McQuaid - høstet store roser gennem årene for at gå forrest i antidopingarbejdet.

UCI-præsident langer ud efter Riis og co.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce