UCI: Dopingliste er et effektivt værktøj


UCI: Dopingliste er et effektivt værktøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UCI beklager, at liste over dopingmistænkte i Touren er lækket, men der er et effektivt værktøj, lyder det.

Listen er fin, offentligheden skulle bare aldrig have set den.

Sådan kan den internationale cykelunions (UCI) reaktion på lækagen af kontroversiel dopingliste sammenfattes.

I den franske sportsavis L'Equipe har man kunnet læse UCI's individuelle rangering af dopingmistanken for Tour de France-feltets 198 cykelryttere.

- Vores bagtanke har aldrig været at lave en liste over mistænkte, men i stedet at udstyre os selv med det mest effektive værktøj som muligt for at optimere vores ressourcer, siger UCI-præsident Pat McQuaid.

Efter at L'Equipe offentliggjorde listen fredag, har en lang række ryttere raset over, at cykelunionen af benyttet sig af værktøjet.

Selv om Pat McQuaid forsvarer listen, kan han godt se sagen fra rytternes synspunkt.

- Jeg forstår utilfredsheden hos rytterne og deres vrede over lækagen, som jeg også mener, er fuldstændig uacceptabel, siger UCI-præsidenten.

- Men for at være ærlig, så har jeg svært ved at dele deres overraskelse og indignation over indholdet af dokumentet, fortsætter Pat McQuaid.

På listen er hver enkelt af feltets 198 ryttere indsat i kategorier fra 1 til 10. Det er imidlertid uvist, hvordan listen skal forstås.

De to danskere Nicki Sørensen og Matti Breschel er tildelt et femtal, og det samme gælder Saxo Bank-Sungard-kaptajnen, Alberto Contador. Flertallet er tildelt lavere tal, og Chris Anker Sørensen har fået et tretal.

UCI: Dopingliste er et effektivt værktøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce