U19-EM: Larsens tropper nummer seks

Frida Maag Damgaard - her i DHG Odense-trøjen - scorede fire mål i den tabte placeringskamp mod Rumænien. Foto: Michael Bager

U19-EM: Larsens tropper nummer seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks U19-kvinder med Flemming Dam Larsen som chef tabte til Rumænien i kampen om femte-/sjettepladsen ved EM-slutrunden i Ungarn.

Håndbold: De danske U19-kvinder var tæt på at nå semifinalerunden ved EM-slutrunden i ungarske Györ.

Men i sidste ende måtte landsholdet ledet af den fynske cheftræner Flemming Dam Larsen - tidligere både GOG og Odense - og med tre fynske spillere i truppen nøjes med en sjetteplads. De tre fynske spillere i truppen var Clara Thomsen og Therese Durck Johansen fra GOG samt Frida Maag Damgaard fra Odense.

I kampen om femte-/sjettepladsen tabte Flemming Larsens tropper således søndag 26-34 til Rumænien, efter at de rød-hvide havde været bagud med 13-17 ved pausen. Danskerne haltede bagefter fra start til slut.

Efter opgøret sagde Flemming Larsen til håndboldforbundets hjemmeside:

- Pigerne og ledergruppen omkring holdet havde helt sikkert ambitioner om mere. Rumænien kom med langt mere vildskab og lyst, og det er selvfølgelig skuffende. Rumænien spillede klogt hele vejen igennem, mens vi kom en smule forkert ind i kampen med brændte chancer på straffekast og i kontraerne. Vi kunne slet ikke matche modstandernes store energi og duelspil. Jeg vil også rose Rumænien for holdets taktiske udspil. Rumænien spillede meget duelspil, mens holdet skød mere udefra mod Frankrig.

Den fynske landstræner varsler, at hans spillere skal på arbejde i styrketræningslokalet.

- Vi skal hjem og løfte lidt flere kilo, så vi kan stå imod det tunge pres. Vi skal også se på, hvordan vi kan score flere mål. Her tænker jeg særligt på skud, gennembrud og generelle, individuelle kvaliteter. Vi havde måske turneringens bedste forsvar, der stod imod en række gode hold, konstaterede Flemming Larsen.

Frida Maag Damgaard og Andrea Ulrikka Aagot Hansen scorede hver fire mål for Danmark i placeringskampen.

Danmarks herrer klar til slutkampe

Trods lørdagens nederlag til Island er de danske U21-herrer klar til den kommende uges slutkampe ved VM-slutrunden i Galicien, Spanien. Mandag spiller de rød-hvide med tre GOG'ere - Emil Lærke, Mathias Gidsel og Lukas Jørgensen - deres sidste gruppekamp, og der venter sandsynligvis to point mod relativt svage Chile.

Det ligger derfor til, at Danmark bliver nummer et eller to i gruppe D, og krydser så med gruppe C i onsdagens ottendedelsfinale, hvor modstanderen kan blive eksempelvis Ungarn, Portugal eller Brasilien.

Kvartfinalerunden afvikles torsdag, semifinalerunden lørdag, mens der sluttes af med finale og bronzekamp, søndag.

Danmark tabte 22-25 til Island i et opgør, hvor islændingene havde en meget velspillende Viktor Gisli Hallgrimsson i målet. 19-årige Hallgrimsson er i GOG i de tre næste sæsoner og bliver altså blandt andet holdkammerat med Mathias Gidsel. Netop Gidsel sagde efter nederlaget til europamester.dk:

- Island havde bare en god målmand med. Vi brændte for mange chancer, og vi fik scoret for lidt.

U19-EM: Larsens tropper nummer seks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce