Tyskland vil dukke lillebror igen


Tyskland vil dukke lillebror igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyskland har igen et så stærkt mandskab, at selv Franz Beckenbauer tør være optimist til EM

FODBOLD: Tyskland mod Polen. En kamp med både sportslig historik og politiske undertoner efter Nazitysklands invasion af nabolandet i 1939. Tre gange siden er de to store nationer tørnet sammen ved VM-slutrunder, blandt andet VM-mellemspillet i 1974 og i gruppespillet ved slutrunden for to år siden i Tyskland, og Polen har endnu ikke besejret storebror i den sammenhæng.

Denne gang er mødet i Klagenfurt i gruppe B dog en slags jomfrufærd, eftersom Polen er med ved EM for første gang.

Tyskland var det første hold fra kvalifikationsgrupperne, der kvalificerede sig til EM, og den stolte fodboldnation har da også selvtilliden i orden, selv om resultaterne i de sidste venskabskampe op til slutrunden ikke har været alt for prangende.

Vise ord

Men trods 2-2 mod Hviderusland og en sent tilkæmpet 2-1-sejr over Serbien er selv "Der Kaiser" alias fodboldoraklet Franz Beckenbauer optimist.

- Ja, vi har en chance for at tage titlen, selv om vi måske ikke er den største favorit. Men jeg siger, som Helmut Schön (EM- og VM-vinder med Vesttyskland i 1972 og 1974, red.) altid sagde til os, da han var landstræner. De andre skal slå os først, siger Franz Beckenbauer.

Bayern München-præsidenten begrunder blandt andet sin optimisme med, at anfører Michael Ballack mod slutningen af sæsonen i Chelsea fandt storspillet frem.

- Han overbeviste mig mod Serbien. Jeg så en ægte kaptajn, der styrede holdets spilrytme og tempo, siger Franz Beckenbauer.

Håber på Smolarek

Polen skal først og fremmest håbe på, at den vævre angriber Euzebiusz Smolarek holder samme målfrekvens som i kvalifikationen, hvor han scorede ni gange.

Racing Santander-angriberen, der er søn af en af Polens store spillere i 1980'erne, Wlodzimierz Smolarek, skal have støtte i front af den erfarne Maciej Zurawski, og så skal polakkerne ellers håbe, at målmanden Artur Boruc kan holde VM-topscoreren Miroslav Klose fra at score. Det lykkedes Celtic-keeperen ved VM for to år siden, men til gengæld blev han passeret i sidste minut af Tysklands Oliver Neuville, så Polen med 0-1-nederlaget røg ud af slutrunden i Tyskland allerede efter den anden gruppekamp.

Forventede startopstillinger:

Tyskland (4-4-2):

Jens Lehmann - Philipp Lahm, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Marcell Jansen - Clemens Fritz, Michael Ballack, Torsten Frings, Bastian Schweinsteiger - Lukas Podolski, Miroslav Klose.

Polen (4-4-2): Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Jacek Bak, Michal Zewlakow, Jakub Wawrzyniak - Wojciech Lobodzinski, Mariusz Lewandowski, Dariusz Dudka, Jacek Krzynowek - Maciej Zurawski, Euzebiusz Smolarek.

(ritzau)

Tyskland vil dukke lillebror igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce