Tyskland åbnede søndag aften deres higen mod en EM-triumf med en godkendt 2-0-sejr over Polen. Det er første gang siden 1996, at tyskerne vinder en kamp ved EM.
Både ved EM 2000 og 2004 måtte fodboldstormagten Tyskland rejse hjem uden en eneste sejr i bagagen. Men det tyske landshold sørgede søndag aften for, at det ikke kommer til at gentage sig ved årets slutrunde i Østrig og Schweiz, da holdet besejrede Polen med 1-0 i gruppe B.

De to polskfødte angribere Lukas Podolski og Miroslav Klose fik jublen til at bryde løs på Wörthersee Stadion i Klagenfurt efter 20 minutters spil, da Klose snød den polske off-side-fælde og serverede bolden på et sølvfad til Podolski, der kunne sparke bolden kontrolleret i netmaskerne.

Og mens den tyske træner Joachim Löw var jublende lykkelig på sidelinjen, udviste de to polskfødte spillere stor tilbageholdenhed ved scoringen. Knap 20 minutter før tid var Lukas Podolski på ny på pletten efter et lidt tilfældigt oplæg fra Klose, men denne gang viste han dog en anelse glæde ved scoringen.

Med 2-0-sejren har Tyskland bragt sig i spidsen for gruppe B sammen med Kroatien, der tidligere søndag slog Østrig med 1-0.

Mere om emnet

Se alle
Stiftstidendes EM-hold

Stiftstidendes EM-hold

Torres tog tyskerne

Torres tog tyskerne

Tysk landstræner: Fortjent spansk sejr