Tyske nynazister anholdt efter EM-sejr

Se billedgalleri
Østrigsk politi tilbageholdt omkring 140 fodboldfans - de fleste fra Tyskland - efter uroligheder i forbindelse med EM-kampen mellem Tyskland og Polen.

Tyske nynazister anholdt efter EM-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 140 tyske nynazister skæmmede Tysklands EM-sejr over Polen, da de råbte skældsord om polakker og blev anholdt i Klagenfurt.

Tysklands flotte 2-0-sejr søndag over Polen ved EM i fodbold blev efter kampen skæmmet af en gruppe tyske nynazister, som valgte at fejre sejren i Klagenfurt i Østrig med at råbe skældsord om polakker. Nynazisterne sang blandt andet, at alle polakker burde bære den gule stjerne, som jøderne blev tvunget til at bære under Adolf Hitlers naziregime.

Omkring 140 tyskere blev anholdt af politiet, mens det lykkedes nogle at flygte. De anholdte kan se frem til at blive udvist af Østrig.

- Fansene, der udgjorde en risiko, var i nogen tid blevet overvåget af tyske og østrigske betjente. Med deres rettidige indgriben blev roen genoprettet i fanzonen og sikkerheden dermed opretholdt for de fredelige fans, lyder det i en meddelelse fra politiet.

På grund af de to landes historie var søndagens kamp mellem Tyskland og Polen på forhånd udpeget som en såkaldt højrisikokamp, og omkring 3000 betjente var udkommanderet i Klagenfurt til at tage hånd om eventuelle optøjer. Det lykkedes at hindre de store fysiske sammenstød.

Tyske nynazister anholdt efter EM-sejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce