Tysk slagplan bedst

Bastian Schweinsteiger bragte tyskerne i front midt i 1. halvleg. Det portugisiske forsvar kom for sent til at afvise den flade aflevering fra Lukas Podolski.
Foto: Peter Klaunzer/ap/polfoto

Tysk slagplan bedst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portugal kigget ud taktisk og sendt ud af tysk grundighed og aggressivitet, så Ronaldo var en stækket fugl

FODBOLD: Så har tyskerne stemplet sig ind som en af de klareste kandidater til EM-finalevalsen i Wien søndag den 29. juni.

Efter et svendestykke af en slagplan fik tyskerne de portugisiske entertainere til at ligne en flok bugtalere, der bevæger læberne.

Nu er tyskerne efter den præstation mere end rede til at møde Kroatien eller Tyrkiet i semifinalen i Basel på onsdag.

Heller ikke de tyske medicinere kunne dog ophæve naturloven og trylle midtbane-motoren Torsten Frings klar i aftes med et brækket ribben.

Til gengæld så de tyske chef-taktikere rigtigt, selv om Joachim Löw var blevet forvist til VIP-logen efter bortvisningen mod Østrig.

Med Thomas Hitzlsperger og Simon Rolfes som arbejdsheste centralt på midtbanen omkring Michael Ballack udøvede tyskerne aggressivt pres-spil 10 meter inde på portugisernes halvdel.

På forhånd drillede tyskerne Scolaris drenge ved før kampen af give indtryk af, at de ville spille med to angribere. I stedet gjorde tyskerne midtbanen tyk.

Det betød, at hverken Deco eller Ronaldo fik bolde at arbejde med, mens tyskerne med stort løbearbejde også havde kræfter til at udfordre portugisernes backs.

- Vi skal arbejde helt på samme niveau i 2. halvleg. Ellers taber vi, sagde den tyske chef-meningsmager Günter Netzer.
De tyske fans havde en herlig aften i Basel, og med 3-2-sejren over Portugal kan tilhængerne blive i Basel. Det er nemlig her den første af de to semifinakler spilles den 25. juni. Modstanderen bliver vinderen af Kroatien-Tyrkiet.
De tyske fans havde en herlig aften i Basel, og med 3-2-sejren over Portugal kan tilhængerne blive i Basel. Det er nemlig her den første af de to semifinakler spilles den 25. juni. Modstanderen bliver vinderen af Kroatien-Tyrkiet.
Foto: Georgios Kefalas/ap/polfoto

Et tysk klassemål

Tyskernes første mål var lige efter den bog, som alle trænere bladrer i ved hver eneste træning.

Lukas Podolski, der havde defensive problemer, spillede bande i venstre side, og Bastian Schweinsteiger startede et uhæmmet løb forbi Ferreira på højrekanten, og så serverede Podolski bolden lige i indersiden på Schweinsteiger.

Sådan udspiller to mand et forsvar på dobbelt så mange.

Ved dødbolde er de små portugisere heller ikke så højtflyvende som den ørn, der normalt basker omkring hjemme i Lissabon til Benficas kampe.

Miroslav Klose brugte sit berømte hovedspil, da Schweinsteiger drejede bolden ind i feltet på et frispark til 2-0.

Det sidste kvarter mistede tyskerne koncentrationen, og Mertesacker fik for svært ved at styre sine lange ben, da portugiserne en sjælden gang fik lejlighed til at bryde tyskernes opspil, og så sagde Ronaldo farvel og tak.

Jens Lehmann halvklarede, men Nuno Gomes scorede på returen.

Spørgsmålet var nu, om tyskerne var i stand til at arbejde i samme høje gear, så portugisernes evne til at lade bolden arbejde ikke kunne folde sig ud.

Efter en time sejlede endnu et frispark fra Schweinsteigers fod ind i feltet, hvor målmand Ricardo sejlede forbi bolden.
Kvartfinale
Portugal-Tyskland 2-3 (1-2)

Mål: 0-1 Bastian Schweinsteiger (22. minut). 0-2 Miroslav Klose (25. minut). 1-2 Nuno Gomes (39. minut). 1-3 Michael Ballack (61. minut). 2-3 Helder Postiga (87. minut).

Dommer: Peter Fröjdfeldt

Tilskuere: 39.730

Ballacks skjulte skub

Værre var det, at den svenske dommer Peter Fröjdfeldt overså, at Ballack i to omgange skubbede en for passiv Ferreira i ryggen, inden den tyske anfører let headede bolden i tomt bur til 3-1.

Portugals træner Felipe Scolari undlod ikke at påtale sagen over for fjerdedommeren.

Hertha-backen Arne Friedrich var verdensstjernen Cristiano Ronaldos ligemand i hurtigheden, og United-spilleren fik aldrig held til at komme bag tyskernes forsvar.

Netop da portugiserne ikke kunne finde på andet end spage hug fra distancen, reducerede Postiga på hovedstød.

Tyskerne vaklede, men reddede sig tør-støvlet i land.

Tysk slagplan bedst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce