Tyrkerne væltede Wien igen


Tyrkerne væltede Wien igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en dramatisk afslutning gik Tyrkiet videre til EM-semifinalen i fodbold med en 4-2-sejr over Kroatien efter en straffesparkkonkurrence.

FODBOLD: Osmannerne stod udenfor Wiens porte i 1683, men blev drevet på flugt.

Og i aftes var tyrkerne trods et nyt fremstød på Ernst Happel Stadion klart i undertal mod kroaterne, der vel var mødt frem med 20.000 tilskuere, mens tyrkerne blot kunne mønstre halvdelen.

Kroaternes svar på DBU-pressechef Lars Berendt kunne roligt have droppet musikken, da den vemodige nationalhymne, der samler alt mellem Zagreb og Split, blev spillet.

Den sang kroaterne igennem på, hvorefter flere af dem allerede inden pausen gerådede ud i et større internt slagsmål på tribunen formentlig på grund af mangel på den slags væske, der ikke fortrænger vandet i kroppen.

Den tyrkiske træner Fatih Terim beklagede sig før kampen over, at han kun havde 15 friske spillere til rådighed.
 
Han havde ingen uddannet stopper, ligesom den 35-årige veteran-målmand Recber Rüstü var støvet af til lejligheden, fordi Volkan Demirel er i karantæne. Rüstu er ud over imponerende 117 landskampe og den krigsmaling, som han havde under øjnene - engang - også berygtet for det karatespark han ramte engelske Kieron Dyer med for nogle år siden.

Tyrkerne startede pænt mod kroaterne, der trak sig lidt og ikke jagter voldsomt før midt på egen halvdel. Men Nihat Kahveci var pakket helt ind, og tyrkerne spillede alt for langsomt til at true det kroatiske forsvar, hvor Hertha-stopperen Josip Simunic ellers har udviklet sig til et ømt punkt trods sin store rutine. Han var temmelig tæt på at begå straffespark i 1. halvleg.

Men kroaterne med den nye Spurs-konge Luka Modric - købt for 16,5 millioner Euro - i spidsen var langt farligere. Modric sendte ofte den lynhurtige venstre back Pranjic afsted, og det tyrkiske forsvar sejlede slemt, når Kranjcar og Ivica Olic udfordrede.

Da Modric sendte bolden fra højre ind foran tyrkernes mål, satte Olic støvlen på, men må have lånt nogle tyrkiske snabelsko, for bolden prellede af på overliggeren, og Kranjcar headede riposten over.
Den kroatiske krudttønde sydede og der blev fyret kanonslag og røgbomber af i strid med UEFA-reglementet og lugten af nytårsaften bredte sig på stadion.

Hamit Altintop var fra starten rykket op fra højre back for at styrke den tyrkiske midtbane, men Modric var kampens oplevelse.

Med tyve minutter tilbage gled træner Slaven Bilic på numsen. Manden med juragrad og medlem af det kroatiske rockband "Rawbau" så Schalke-slideren Rakitic sparke over fra nært hold, og det trak mod en omkamp, fordi holdene kun nødtøftigt skærpede tempoet og antallet af de hidsige løb.

Inden omkampen hev gamle Rüstü en klasseredning ud af skabet på Srnas skarpe frisparksbold og Olics forsøg fra klods hold på Modrivs tværpasning.

Tyrkerne fik skiftet til et lidt mere flyvende tæppe i starten af omkampen, og de tyrkiske tilskuere vågnede pludselig, så kroaterne blev provokeret til en pibekoncert.

Til gengæld bar kroaterne deres mandskab fremad i det sidste kvarter af ekstratiden.

Det gav pote et minut før omkampen var forbi.

Luka Modric forfulgte ihærdigt en løs bold på baglinjen, og så var Rüstü pludselig på skovtur.

Modric savede bolden ind over og Bremen-forward Klasnic headede ind til sejr.

Troede alle.

Indtil Semih Sentürk levede op til sit efternavn og sensationelt udlignede til 1-1.

Kroaterne var i chok og tyrkerne græd før straffesparks-konkurrencen af glæde.

Kroaterne var rystede inden straffesparkerne, og unge Mrodic og Rakitic sparkede ved siden af, inden Rüstü tog Petric sidste desperate bold.

Tyrkerne vendte igen en umulig situation til sejr og er klar til semifinalen på onsdag i Basel mod tyskerne.

Tyrkerne væltede Wien igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce