Tyren kun tirret i Tyrol

David Villa blev igen den store helt for Spanien, da han scorede til 2-1 i overtiden. Og så blev der ellers jublet igennem.
Foto: ap

Tyren kun tirret i Tyrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spanien klar til kvartfinalen efter Villa-scoring i overtiden efter stor svensk præstation i Innsbruck

FODBOLD: Opvarmningen til alle EM-kampe er noget indstuderet stads, hvor speakerne på samtlige stadions hidser folket op til dans og spontan glæde efter nøjagtig samme skabelon og koncept.

Ikke mange onde ord om den trend.

Men tyndt var det, at kun de spanske tilskuere sang "E viva España", mens fønvinden tog en slapper og de kolde gys sev ned fra de sneklædte bjergtoppe i horisonten ind over det nye Tivoli stadion i den gamle OL-by Innsbruck.

Svenskerne kunne da passende have sunget ABBA-slageren "Fernando", for de fik fat i Torres med samme navn og hans kammerater, leverede en pragtpræstation, indtil især Petter Hansson i overtiden lod David Villa af syne i et splitsekund.

Villa var vanen tro iskold - 1-2 - så ond er fodbold.

De spanske favoritter startede ellers i den kendte tilbagelænede stil og lod svenskerne om at være tyre, der styrtede rundt efter det røde klæde, som i det her tilfælde var bolden.

Men selv den danske landstræner Morten Olsen kunne faktisk ved at have været højt oppe på ståltribunen på stadion have forvisset sig om, at svenskerne stod stærkt i de strikte 4-4-2-kæder - det er sværere at se på tv i Bruxelles.

Smart spansk detalje

Svenskerne havde problemer, når spanierne løb ud under de svenske backs, men det var faktisk en smart indøvet spansk detalje, der egentlig åbnede de stærke blå-gule bastioner.

Ved et hjørnespark løb David Villa ud og fingerede, at han ville spille bolden kort tilbage til hjørnesparks-eksekvereren, men med et simpelt vrid i foden skubbede Villa i stedet bolden tilbage i feltet, hvorfra David Silva let drejede bolden ind i hjertet af det svenske forsvar.

Her kom Torres først med en karate-høj fod til 0-1.

Det tirrede svenskerne, der stillede op med en meget offensiv opstilling med både Ibrahimovic, Henrik Larsson, Johan Elmander og Fredrik Ljungberg i formationen.

Spanierne kunne ikke styre "Zlatan", og Puyol havde åbenbart fysiske problemer og blev skiftet hurtigt.

Ibrahimovic er verdensmester i at skaffe plads til sin lange krop, og da Fredrik Stoors centring kom fra højre, mistæmmede "Zlatan" først bolden, men brugte igen sit standben til at køre i dette tilfælde Sergio Ramos rundt i centrifugen - 1-1.
GRUPPE D
Sverige - Spanien 1-2 (1-1)

Mål: 0-1 Fernando Torres (15). 1-1 Zlatan Ibrahimovic (34). 1-2 David Villa (90).

Tilskuere: 30.000.

Svensk jubel

Så var det, at Stiftstidende-reporteren blev nervøs for flere svenske mål, fordi stål-konstruktionen, som udgør de nye tribuner i Innsbruck, gyngede faretruende under de 10.000 svenske tilskueres jubel.

I 1. halvlegs overtid fik Sverige dog hjælp af den hollandske dommer Pieter Fink, da Elmander som en rambuk løb David Silva ned i feltet - klart straffespark, som spanierne med rette var rasende over, at hollænderen overså.

Efter pausen blev en forslået Ibrahimovic i kabinen til fordel for Marcus Rosenberg og en anerkendelse af, hvor små områder svenskerne havde efterladt til de spanske stjerner kom, da en utålmodig Luis Aragones inden en time på én gang flåede Barcelona-duoen Xaxi og Iniesta ud til fordel for Cazorla og Fabregas.

Uden Zlatan kunne svenskerne ikke fastholde bolden på spaniernes halvdel og kom under pres, fordi Rosenberg mest er en hurtig kontra-spiller.

Svenskerne var tæt på at overleve de spanske boldpassager anført af Olof Mellberg og en frygtløs keeper Andreas Isaksson.

Sverige tirrede den spanske tyr og er et seværdigt nordisk kort i Tyrol om omegn trods kollapset i de døende sekunder.

Tyren kun tirret i Tyrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce