Tyler Hamilton: Lance Armstrong var dopet


Tyler Hamilton: Lance Armstrong var dopet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyler Hamilton beskylder sin tidligere holdchef Lance Armstrong for dopingmisbrug i 1999 i Tour de France.

Cykelrytteren Lance Armstrong var dopet med epo og testosteron, da han i 1999 vandt Tour de France.

Det siger den amerikanske cykelrytters tidligere holdkammerat, Tyler Hamilton søndag i tv-programmet "60 Minutes" på den amerikanske tv-station CBS.

Lance Armstrong afviser Hamiltons beskyldninger på sin twitter-side.

Den 40-årige Tyler Hamilton har i årevis benægtet, at han har brugt doping, men skifter nu forklaring. Han kryber til korset, fordi han er indkaldt af en undersøgelseskommission, som undersøger anklagerne mod Armstrong.

De brugte begge doping i 1999, oplyser han.

- Han (Armstrong, red.) indtog alt, hvad vi indtog. Der var epo, testosteron ... en blodtransfusion, siger han i et uddrag fra tv-programmet på CBS.

- Jeg så epo i hans fryser. Jeg så ham indsprøjte det mere end en gang, ligesom alle os andre, ligesom jeg gjorde mange, mange gange, siger Tyler Hamilton.

Lance Armstrong, som har vundet Tour de France syv gange fra 1999 til 2005, afviser ligesom sin sagfører Mark Fabiani sin tidligere holdkammerats beskyldninger.

Armstrong henviser blandt til, at han er den mest testede sportsperson gennem tiderne.

- 20+ års karriere. 500 dopingkontroller overalt i verden i og udenfor konkurrencer. Og aldrig en positiv test. Jeg overlader hermed min sag til retten, skriver Lance Armstrong på sin twitterside.

Tyler Hamilton vandt guld på enkeltstarten i 2004 ved OL i Athen. Han fik lov at beholde sin medalje, selv om han efterfølgende blev testet positiv for bloddoping, fordi laboratoriet fejlagtigt destruerede B-prøven af hans blod.

Fredag aften kom det dog frem, at Hamilton har afleveret sin medalje tilbage efter sin dopingindrømmelse.

I 2005 fik Hamilton to års karantæne, da han blev testet positiv for en blodtransfusion. 2002-04 kørte han for Bjarne Riis' CSC Tiscali, hvor han blev nummer fire i Tour de France og vandt cykelløbet Liege-Bastogne-Liege.

Tyler Hamilton: Lance Armstrong var dopet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce