Hørsholm var stærkere end Svendborg Rabbits og vandt 90-72 i den fjerde kvartfinale skærtorsdag. Dermed er Rabbits for første gang siden 2006 ikke blandt de fire semifinalister

Basketball: Svendborg Rabbits må gå på tidlig sommerferie. For første gang siden 2006 er de fynske basketkaniner ikke blandt de fire hold, der skal spille semifinaler.

Det stærke Hørsholm-hold med Evan Yates og Jonathan Gilling som de store profiler vandt skærtorsdag 90-72 hjemme i den fjerde kvartfinale. Dermed vandt Hørsholm serien 3-1 og er for første gang siden 2010 i semifinalerne. Her skal Hørsholm møde regerende mester Horsens IC.

Svendborg Rabbits kæmpede det bedste, de havde lært, men Hørsholm var det bedste hold. Efter 1. periode førte Hørsholm 25-16 og ved halvlegspausen 50-45. Efter tredje periode var forspringet stadig på fem point, 65-60.

Men Rabbits var foran nogle gange, blandt andet midt i tredje periode 57-53.

Topscorer for Hørsholm blev Evan Yates med 25 point og 15 rebounds. Hos Rabbits scorede Brandon Rozzell og Darious Moten hver 17 point.

Svendborg Rabbits er gået igennem en turbulent sæson, hvor træner Craig Pedersen i november efter eget ønske trak sig tilbage for at få mere tid til familien. Han blev afløst af den hidtidige assistenttræner, Arnar Gudjonsson. Flere spillere, bl.a. Liam Potter og Trevor Noack, er blevet skadet i løbet af sæsonen. Og den stærke guard Antonio Porta rejste i slutningen af januar til italiensk basket. Men planen er, at han vender tilbage i næste sæson.

I semifinalerne mødes Hørsholm-Horsens og Bakken Bears-Næstved.

  • SportFyn