Troen tilbage på landsholdet

Landsholdet under gårsdagens træning i Katowice, inden det i morgen går løs mod Polen i en venskabskamp.
Foto: Lars Poulsen/POLFOTO

Troen tilbage på landsholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldlandsholdet har været udsat for hård kritik efter en trist periode, men nu er gnisten og gejsten tilbage.

FODBOLD: Efter en forsinket flyvetur fra Eindhoven i Holland ankom landsholdet i går til Polen, hvor varmegraderne var steget et par grader og solen stod højt på himlen.

Selvtilliden på det danske landshold var steget nærmest tilsvarende, mener flere af de bærende spillere.

- Jeg synes, at vi har fået en gnist ind på holdet, og hvis vi kan bevare den, kan det komme til at se rigtig godt ud. Det virker som om, at der er en utrolig gejst, og alle er løbevillige for hinanden. Det er som om, at der er det ekstra, som er svært at forklare, sagde Nicklas Bendtner inden træningen i Chorzow, ikke langt fra Katowice.

Nicklas Bendtner spillede selv en af sine bedste kampe mod Holland, hvor han lagde op til Christian Poulsens udlignende mål. Arsenal-angriberen var i det hele taget tilfreds med forårets foreløbige venskabskampe, hvor Danmark endnu ikke har tabt.

- De kan bruges til at opbygge holdet frem mod VM-kvalifikationskampene i september. Og at få holdet spillet mere sammen. Det her er blot opvarmningskampe til de kampe, fastholdt Bendtner.

Efter sejren i februar over Slovenien, er det nu blevet til to uafgjorte resultater mod Tjekkiet og Holland for Danmark. Men de to seneste er vel og mærket mod to EM-deltagere, som helst skulle være i noget bedre fysisk form. I morgen eftermiddag venter endnu en EM-deltager, Polen, inden den sidste venskabskamp mod Spanien i Parken i august. Herefter går det for alvor løs i de to meget vigtige VM-kvalifikationskampe mod Ungarn og Portugal i begyndelsen af september. Det er de kampe, som al forberedelse i den her fase bliver lagt an omkring. For det er i de kampe, at Danmarks kurs mod VM i Sydafrika i 2010 bliver søsat.

Kenneth Perez håber på en fornyet optimisme - på baggrund af de her på papiret betydningsløse venskabskampe - hjemme i de danske stuer.

- Det vi jo meget gerne vil, er at prøve at få tiltroen til det danske landshold tilbage. Troen på, at vi kan lave nogle gode resultater, at vi kan kvalificere os til VM. Det er det, vi i øjeblikket prøver at få gang i. Resultaterne er det, som får os til at tro på en bedre fremtid for landsholdet, så folk begynder at bakke op om det igen. Det har desværre været lidt faldende med opbakningen de senere år, sagde Kenneth Perez.

Ajax-spilleren mener også, der er sket en udvikling på holdet.

- Jeg synes, at der er en rigtig god gnist på holdet. Det har der været de seneste to-tre gange. Og der har også været en god træningsånd. Det virker som om, vi har taget et skridt fremad, føler Kenneth Perez, der fik en sjælden startplads mod Holland og håber på en ny i morgen. (ritzau)

Troen tilbage på landsholdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce