Triatlon

Foto: Scanpix

Triatlon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historie
Triatlon er den yngste idræt i den olympiske familie. Det første løb blev afviklet så sent som 25. september 1974 i San Diego, Californien.

Det internationale triatlonforbund blev stiftet i Frankrig i 1989, og det første verdensmesterskab blev afholdt samme år. I dag har forbundet mere end 100 medlemslande.

Triatlon fik olympisk debut i Sydney i år 2000, og det skete under stor mediebevågenhed, da arrangørerne så sig nødsagede til at alliere sig med hajjægere, der kunne beskytte deltagerne under svømmekonkurrencen. Alle overlevede dog uden hajbid, og konkurrencen blev en stor publikumssucces – omkring en halv million tilskuere fulgte deltagerne i svømning, cykling og løb.

Triatlon ved OL
Den olympiske triatlondistance for både mænd og kvinder er 1500 m svømning, 40 km cykling og 10 km løb – uden pause mellem de forskellige discipliner.

Der findes desuden en sprintdistance (750 m svømning, 20 km cykling og 5 km løb), en langdistance (4 km svømning, 120 km cykling og 30 km løb) og Ironman (3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,195 km løb), men disse er ikke med ved OL.

Ved OL går starten på Triatlonstadion i den nordlige del af Beijing i nærheden af Ming-reservoiret. Svømningen foregår i selve reservoiret, inden deltagerne kommer op af vandet for at cykle og løbe rundt om bassinet.

Triatlon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce