Tre kampe igen: Slutspilstoget er ved at køre - nu skal Bulldogs stige på

Hannu Toivonen var ikke helt tilfreds med sin debutkamp i målet for Odense Bulldogs, der tirsdag tabte 2-5 til Sønderjyske. Torsdag skal Bulldogs forsøge at rejse sig ude mod topholdet Herning. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Tre kampe igen: Slutspilstoget er ved at køre - nu skal Bulldogs stige på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Bulldogs har kun vundet en af de seneste otte kampe, og holdet skal allerede torsdag aften på en ny svær opgave ude mod topholdet Herning, der kun har tabt to af de seneste 20 kampe.

Ishockey: Slutspilstoget er ved at køre fra ishockey-perronen - og det bliver uden Odense Bulldogs, hvis den fynske nederlagsstime bliver ved.

Odense Bulldogs har tabt syv af de seneste otte kampe, og der er nu kun to point ned til Rungsted på syvendepladsen med tre runder igen af grundspillet. De seks bedste går direkte videre til kvartfinalerne, og Bulldogs har hele sæsonen ligget lunt i den øverste halvdel af rækken.

Men formnedgangen kan blive dyr for Odense, der i stedet for den sjetteplads, der ville give ro i sindet og 10 dages pause inden kvartfinalerne, nu risikerer at skulle ud i nervepirrende knald-eller-fald-kampe mod den onde ånd Herlev om en kvartfinaleplads.

Play-in-kampene om en kvartfinaleplads afvikles som et intenst forløb med fire kampe på fem dage, og selv om det skulle lykkes for Bulldogs at gå videre fra den eventuelle play-in-serie, så vil det i givet fald koste kræfter inden de udmarvende playoff-kampe, hvor der spilles bedst af syv kampe i kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Men foreløbig kan Bulldogs forsøge at vende den dårlige stime, når holdet torsdag aften drager til Herning for at møde ligaens tophold. Herning sikrede sig med 4-0-sejren i tirsdagens sene tv-kamp ude over Gentofte førstepladsen i grundspillet, men det får næppe de ambitiøse midtjyder til at tage let på opgaven foran eget publikum. Herning har kun tabt to af de seneste 20 kampe i ligaen. Odense kan dog finde optimisme i, at holdet har spillet tætte kampe mod Herning - det blev 2-3 i det seneste møde i januar.

Slutspurten
Med tre runder igen af grundspillet i Ishockeyligaen kæmper Odense Bulldogs og Rungsted om den sjetteplads, der giver direkte adgang til kvartfinalerne. Odense er to point foran Rungsted og er bedst indbyrdes, så Rungsted skal hente tre point mere end Odense for at gå forbi.

Odenses sidste kampe: Herning (ude) torsdag, Hvidovre (hjemme) søndag, Esbjerg (hjemme) tirsdag.

Rungsteds sidste kampe: Hvidovre (ude) fredag, Herlev (hjemme) søndag, Herning (hjemme) tirsdag.

Nummer 7-10 (Odense/Rungsted-Herlev) og nummer 8-9 (Gentofte-Sønderjyske) mødes i to play-in-serier om de to sidste kvartfinalepladser. I play-in spilles der bedst af fem kampe, og nummer 7 og 8 får på forhånd et forspring på 1-0 i kampe. Play-in-kampene spilles i et tæt forløb 2., 3., 5. og 6. marts. Nummer 9 og 10 spiller hjemme i første kamp og slutter ude i en eventuel kamp 4.

Første kvartfinale spilles fredag 9. marts, hvorefter der spilles søndag, tirsdag og fredag i serier bedst af syv kampe i kvartfinaler, semifinaler og finaler. I kvartfinalerne vælger nummer 1-4 efter tur modstander blandt de fire nederst placerede kvartfinalister.

Defensiven halter

Odense Bulldogs' største problem i de seneste kampe har været defensiven, hvor der går for mange mål ind. Den nye finske målmand, Hannu Toivonen, kunne ikke lastes for målene i 2-5-nederlaget tirsdag aften hjemme mod Sønderjyske. Det handler lige så meget om, at spillerne ude på isen også skal tage ansvar i defensiven.

- Vi skal være bedre som et hold, og det er vi også i stand til. Jeg skal også være bedre, sagde Hannu Toivonen til bulldogs.dk efter nederlaget mod Sønderjyske.

Bulldogs har stadig to point at give af i forhold til Rungsted og er bedst indbyrdes. Så Rungsted skal hente tre point mere end Bulldogs i de tre sidste kampe for at snyde det fynske hold for den direkte kvartfinaleplads.

Så det er stadig op til Bulldogs selv, om holdet vil direkte i kvartfinalerne. Men det kræver, at fejlene minimeres.

- Hvis vi finder vores spil, så har vi absolut en chance for at nå langt i slutspillet. Det vi leverede i tredje periode, det var overhovedet ikke acceptabelt, og det skal vi lave om, sagde Bulldogs' assisterende kaptajn, Martin Larsen, til bulldogs.dk.

Første mulighed for at vende bøtten kommer torsdag aften i Herning. Herefter venter to hjemmekampe mod bundholdet Hvidovre søndag og det regerende mesterhold Esbjerg på tirsdag. Rungsted mangler at møde Hvidovre ude, Herlev hjemme og Herning hjemme.

Tre kampe igen: Slutspilstoget er ved at køre - nu skal Bulldogs stige på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce