Troja Cæsar var den bedste oplevelse til 2. påskedags-travet på Fyens Væddeløbsbane

På denne lumske aprils sidste dag er der DM for hopper på Fyens Væddeløbsbane, og der kan man godt regne med, at Troja Cæsar kommer til start.  

Den nu syv-årige hoppe, der har Ole Bender som fast kusk og ejeren Erik Bisgaard som træner, varmede på perfekt vis op til den store opgave ved at vinde et velbesat klasseløb mandag eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane.  

Både hest og kusk viste topform i løbet, som Troja Cæsar vandt i den flotte tid 1.13,2 over fuld distance i det kølige påskevejr. Ekvipagen havde indvendigt startspor, men Bender skiftede snarrådigt ud til andet par udvendigt i et løb, hvor Trophygirl sørgede for vanvittig udgangsfart.  

Bender kunne sidde og lune sig, og da han sendte Troja Cæsar ud til angreb, var det spil til et mål. Og det var værd at bemærke, at konstellationen Bisgaard/Bender havde en fire år yngre lillebror til Troja Cæsar, Cicero Cæsar, til godkendelse i et prøveløb først på dagen, og den så endog meget tiltalende ud. 

Ole Bender fik i øvrigt to sejre på kontoen, da Vilbert i 7. løb blev dagens klart mest overlegne vinder.

 

 

 

 

En svag favorit

I løbet efter Troja Cæsars sejr var en anden hest med ambitioner om DM for hopper til start. Nemlig Vicki CN, der var dagens helt store favorit. Men en svag en af slagsen, som var noget under isen i et løb, hvor Viktor Flirt dampede banen rundt i højt tempo og lidt overraskende formåede at holde hjem.

Aalborg-træneren Marc Bæk Nielsen er et af de varmeste nye navne i dansk travsport. Han havde taget to heste med til Odense denne 2. påskedag. Den første, Frozen, kørte han selv, og den var bare overlegen i løbet for dagens hurtigste klase, hvor Marc Bæk sendte vallakken til spids efter en halv omgang. 

Næste startende fra Marc Bæks stald var nyerhvervelsen Aira Cloc, som med Dennis Kristiansen som kusk var ude i et amatørløb og efter en lidt tøvende start sejrede på en stærk finish. 

En anden talentfuld kusk fra den yngre generation er Kasper K. Andersen, som både havde helt og dygtighed til at vinde med Tarzan S efter et løb på de indre linjer. Kasper K. måtte dog vente en rum tid på at fejre sejren efter en protest mod hans kørsel. Men det gik endda.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.