Travbanen: Oksen fra Hammel skal køre om kap med en hest

Chris Anker Sørensen efter et forgæves udbrudsforsøg i Vejle under sidste uges Danmark Rundt. Fredag eftermiddag skal han køre om kap med en travhest, Armani S, på Fyens Væddeløbsbane. Foto: Mette Mørk

Travbanen: Oksen fra Hammel skal køre om kap med en hest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af de store løbsdage på Fyens Væddeløbsbane får ekstra kolorit i form af et showløb mellem Chris Anker Sørensen og en travhest.

Man kan skrive meget godt om Chris Anker Sørensen: En slidstærk cykelrytter med en etapesejr i Giro d'Italia (2010) som et af karrierens højdepunkter. En mand, der i den professionelle karrieres efterår er sprunget ud som en vidende, sprogblomstrende og humoristisk cykelkommentator. Til gengæld fornærmer man næppe "Oksen fra Hammel", som han kaldes i folkemunde, ved at skrive, at det snarere har været bjergene end enkeltstarterne, der har været hans spidskompetence.

Fredag eftermiddag skal Chris Anker Sørensen, der kører sin sidste sæson som professionel, bruge de ikke alt for overbevisende evner som temporytter på en ganske særegen måde. På Fyens Væddeløbsbane køres det årlige Richard Møller Nielsens mindeløb, og det er altid afsæt for lidt fest og ballade. I år består denne i, at Chris Anker Sørensen skal ud i en direkte duel over en baneomgang - 1000 meter - mod travhesten Armani S med Preben Kjærsgaard i sulkyen.

Hvis Armani S er i allerbedste forfatning, bør den kunne tilbagelægge de 1000 meter med flyvende autostart på en kilometertid omkring 1.12 - det vil sige 50 km/t. Om Chris Anker Sørensen kan være med i det tempo på et ikke alt for cykelvenligt underlag er så et åbent spørgsmål. Som man i øvrigt ikke kan spille på.

Fyens Væddeløbsbane, fredag kl. 15.30
1. løb: Delicious Babe (9), Live Nectar HM (1), The Kunst Is Me (8), outs.: Design Osted Antik (4).2. løb: Dickson Shadow (4), Donato Hyrdehøj (7), Dixen Cloc (6), outs.: Adrian's Fight (3).

3. løb: Batman SH (10), Vanilla Lønbo (6), Birte Mile (12), outs.: US Flying (3).

4. løb: Daisy Cash (5), Astronaut (3), Van Hall (6), outs.: Garland Boko (12).

5. løb: Celebrity Wind (1), Chardonnay (8), Livi Naughty (4), outs.: Belucci (9).

6.løb: Stand And Deliver (8), Trophy Spring (1), Balotelli (6), outs.: Arc Va Tout (3).

7. Løb: Eastboundanddown (5), Ecco CN (4), Epic (1), outs.: Enjoy The Game (7).

8. løb: Baxo Epice (7), Attack Photo (1), Abild Grand (3), outs.: Torden (6).

9. løb: Hasek Boko (1), Caviar (3), Bazire Trøjborg (7), outs.: Cool Vacation (5).

10. løb: Vicki CN (8), Lille Du (4), Saville (5), outs.: Eagle Eyes (2).

V5-forslag, 240 kr.

1. afd.: 3, 4, 6, 7.

2. afd.: 3, 6, 10, 12.

3. afd.: 5.

4. afd.: 1, 8, 9.

5. afd.: 1, 2, 3, 6, 8.

Fin fynsk uge

Til syvende og sidst er duellen mellem "oksen" og travhesten blot lidt festlig pynt på kagen på en sportsligt lovende løbsdag med 10 travløb på programmet. Løbene fredag eftermiddag kommer oven på en weekend fyldt med opmuntrende resultater for fynsk travsport.

I lørdags i Skive var der både Danmarksmesterskaber for montéheste og for travamatører. Begge DM'er endte med fynske sejre: White Russian, der trænes af Ole Bender, kunne efter et mesterligt ridt af Michelle Mønster vinde montéløbet. En fin opmuntring til kredsen omkring hesten, som var unghestestjerne, men har haft det lidt svært i de seneste sæsoner.

DM-titlen for amatører blev afviklet over flere afdelinger og endte afsindigt tæt, men i sidste ende trak fynske Søren Demant Andersen det længste strå, blandt andet fordi nogle af de nærmeste konkurrenter fik minuspoint for diverse forseelser.

Yderligere en fynsk fjer i hatten kom der søndag på Charlottenlund Travbane, hvor John Køhler kvalificerede Cute Face, der virkelig har udviklet sig positivt i denne sæson, til Derby Hoppeløb om 14 dage.

Mindeløbet

Fynsk opmuntring bliver der til gengæld næppe noget af ved fredag eftermiddags travsportslige højdepunkt, Richard Møller Nielsens Mindeløb med 20.000 kroner i førstepræmie, hvor blot én af de otte startende heste er fynsk. Det er Womanizer, som amatørerne Monica Fentz og Allan B. Madsen netop har købt, og som har sidstnævnte i sulkyen. Det vil være en sensation af de største, hvis Womanizer stryger til tops i mindeløbet.

Favorit bliver utvivlsomt Stand And Deliver, der vandt derby for fem år siden. Hingsten står alene med 20 meter tillæg til de syv konkurrenter over distancen 2640 meter, og det ligner en opgave, tophesten bør løse. Ejeren Peter Rudbeck er ifølge egen hjemmeside forsigtig optimist:

- Stand And Deliver har døjet med slim i bronkierne over en længere periode, men vi håber at have styr på det til fredag. I normal forfatning ville dette løb jo være guf for ham - og løbet sidst kan man ikke bruge til nogen rettesnor. Alt blev forkert. Er han som bedst, løber han med frem, selvom tillæg aldrig er let mere - slet ikke her om sommeren, hvor der bliver kørt rigtig stærkt.

Således Peter Rudbeck om Stand And Deliver, der nok får Trophy Spring og Balotelli som de værste konkurrenter til kampen om sejren i løbet til minde om den fynske fodboldlegende.

Mindeløbs køres som eftermiddagens sjette løb, men løbet mellem Chris Anker Sørensen og Armani S foregår lige efter syvende løb.

Travbanen: Oksen fra Hammel skal køre om kap med en hest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce