Travløbet til Richard Møller Nielsens ære fik en sikker vinder i Temptation SH fra Skive.

Den store begivenhed fredag eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane var Richard Møller Nielsens mindeløb.

 

Løbet til ære for den afdøde landstræner så på forhånd aldeles åbent ud, men det skulle vise sig at blive en ret ensidig affære.

 

Fra start tog Victor Rush spids men efter et par hundrede meters kørsel overtog Temptation SH føringen, og da kusken Morten Friis fik lov at bestemme tempoet undervejs var meget vundet.

 

- I den her klasse plejer man at få fred i føringen, hvis man har vist, man insisterer på at køre der, fortalte Morten Friis efter løbet. Og præcis sådan blev det. Ekvipagen fra Skive blev aldrig presset, og i opløbet kunne Friis bare køre fra de andre med hoppen, der er en af Danmarks bedste. En komplet hest, som Morten Friis kaldte den.

 

 

Frygtindgydende

Richard Møller Nielsens mindeløb var på forhånd udset til at være dagens sportslige lækkerbidsken, men der blev i flere andre løb vist mere frygtindgydende præstationer.

 

For eksempel i det indledende toårsløb, hvor den ubesejrede Dontpaytheferryman tordnede banen rundt helt for sig selv i den for en to-åring aldeles respektable vindertid 1.16,5.

 

Allermest imponerende var nok den tre-årige Zelov, der i V5's anden afdeling vandt i 1.14,6 over fuld distance efter at have ligget udvendigt på den førende hele vejen.

 

Stand And Delivers sejr i løbet for den hurtigtste klasse på 1.12,2 var også af bedste mærke og den tredje på dagen til Birger Jørgensen. Der havde den dygtiges held i kraft af, at kusken Anders Pedersen med Magiccarpetride pressede aldeles voldsomt på den førende O'Grady, der i øvrigt forsvarede sig tappert, men måtte strække våben for Stand And Delivers finish. Både Stand And Deliver og to-åringen Dontpaytheferryman ejes og trænes af Peter Rudbeck, der dermed fik 100 procents udbytte af besøget i Odense.

Favoritter

Ingen af de ovennævnte var særligt store overraskelser, og i det hele taget blev det en favoritpræget eftermiddag.

V5 var åbnet med en sejr efter føring hele vejen til Logical Nora med René Kjær i sulkyen, og det kom ikke bag på mange.

Den førende kusk både på Fyn og på landsplan er Steen Juul, og han havde mange fine chancer denne løbsdag. Det blev dog ved en enkelt sejr til den succesfulde veteran, men den var til gengæld også yderst ventet. Faktisk var Amos Shadow, som Juul kørte i V5's fjerde afdeling, bemeldte spils største favorit, og den svigtede ikke. Igen var recepten føring fra start til mål.

En lang eftermiddag præget af mange showmæssige indslag sluttede med et galopløb. Og det mundede ud i en mindre overraskelse. Yellowstone, der trænes af rutinerede Sussi Hald var førende det meste af vejen, men blev dog passeret i opløbet af favoritten Frankthethank. Med dygtig assisteret af jockeyn Amanda Harbjerg slog Yellowstone kontra og sejrede til 11 gange pengene.

Og således kom der altså også overraskelser på en løbsdag, der havde masser af fodboldkoryfæer på besøg. De var alle i vindercirklen for at hylde Temptation SH. Og som en af EM-heltene fra '92, John Sivebæk formulerede det, så var det:

- En fornøjelse at se, så mange komme ud og bakke op om mindet om Richard Møller Nielsen.

Også Odenses borgmester var på besøg og havde et møde med banens bestyrelse om diverse ønsker til fremtiden.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.