Trænere i juridisk ingenmandsland


Trænere i juridisk ingenmandsland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SAS Liga-klubber prøver at få store millionbeløb for deres trænere, selv om der ikke er noget egentlig transfermarked. Jurist tvivler på kravene.

Sommeren 2008 kan blive afgørende for, om det fremover er normalt, at danske SAS Liga-trænere købes ud deres kontrakter for store millionsummer.

Der eksisterer ikke transferregler for trænere, men alligevel vil AC Horsens angiveligt have mindst fire-fem millioner kroner for at lade Kent Nielsen smutte til Brøndby, og FC Nordsjælland vil have 15 millioner kroner for Morten Wieghorst. Det er nok skudt over målet ifølge ekspert i sportsret Lars Halgreen fra advokatfirmaet Johan Schlüter. For hele transfersnakken omkring trænere er forfejlet, fordi deres kontrakter slet ikke hører under det internationale fodboldforbunds (Fifas) regler, og han sætter store spørgsmålstegn ved de store millionkrav.

- Det er uhyrligt svært at komme igennem med at stoppe en træner. En træner er ansat på en kontrakt, der er undergivet dansk ret. Det hele afhænger meget af, hvad man på forhånd har aftalt omkring opsigelse. Hvis man for eksempel har aftalt en erstatning på seks måneders løn, kan man som klub ikke komme galt af sted. Men hvis en træner var gået med til, at der var skrevet 10 millioner kroner ind i kontrakten, så vil jeg tro, at det kunne ende med en tilsidesættelse efter dansk ret, fordi aftaler, der forekommer åbenbart urimelige, kan tilsidesættes, siger Lars Halgreen til Ritzau.

Trænere i juridisk ingenmandsland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce