Træner skyld i hollandsk skøjtekiks


Træner skyld i hollandsk skøjtekiks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storfavoritten på mændenes 10.000 meter hurtigløb på skøjter, hollandske Sven Kramer stolede på sin træner ved et baneskifte. Det kostede ham en guldmedalje.

Det er en fejl, der normalt kun sker for meget urutinerede skøjteløbere. Derfor var det svært for Sven Kramer - den hollandske storfavorit på mændenes 10.000 meter hurtigløb på skøjter ved OL i Vancouver - at fatte, at han havde skiftet til en forkert bane og af samme årsag mistede en sikker guldmedalje.

Balladen opstod, da Kramer med otte omgange igen efter planen skulle skifte til yderbanen. Træneren Gerard Kemkers råbte imidlertid, at han skulle tage inderbanen, og det gjorde hollænderen så.

Han færdiggjorde sit løb og sluttede fire sekunder hurtigere end sin nærmeste konkurrent, sydkoreaneren Lee Seung-Hoon. Men guldmedaljen måtte han kigge langt efter, for hollænderen blev straks diskvalificeret for sit ulovlige baneskift.

- Jeg havde et splitsekund til at træffe en beslutning. Jeg kan ikke forklare det. I sidste ende er det skøjteløberen, der er på isen. Måske kan man sige, at vi sammen tog fejl. Det er aldrig sket for mig før, sagde en ærgerlig og rasende Kramer efter løbet.

Gerard Kemkers, der har trænet Kramer de seneste fem år, var om muligt endnu mere knust.

- Det er min fejl, mit ansvar. Det er en katastrofe. Min verden er kollapset. Det er det værste, der nogensinde er sket for mig, sagde træneren bagefter.

Det er ikke første gang, at 23-årige Sven Kramer kikser en oplagt medalje. Ved legene i Torino for fire år siden faldt han efter at have ramt en banemarkering og ødelagde på den måde hollændernes chance for en medalje i holdforfølgelsesløbet.

Træner skyld i hollandsk skøjtekiks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce