Toptrænere kræver video som bevis


Toptrænere kræver video som bevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ØJEBLIK:Tottenham "scorede" tirsdag aften til 1-0 ude over United - men dommer og linjevogter lod spillet fortsætte. Ny debat om videooptagelser som afgørende instans

FODBOLD:Mark Clattenburg. Den engelske dommers navn gik tirsdag aften hele verden rundt, og onsdag morgen var der ikke mange fodboldinteresserede, der kunne være i tvivl om Clattenburg og hans linjevogters udprægede mangel på falkeblik. Faktisk vil de fleste nok fælde dommen, at de begge er stærblinde.

Så efter det lykkedes Clattenburg og linjevogter Rob Lewis at overse et klokkeklart mål til gæsterne i Premier League-kampen mellem Manchester United og Tottenham, selv om bolden var knap en meter over stregen, benytter tre engelske topmanagers lejligheden til endnu engang at slå et slag for brug af videooptagelser i essentielle tvivlstilfælde.

Tottenham-manager Mar-tin Jol talte de forsmåedes sag.

- Før kampen ville vi have været tilfredse med uafgjort, fordi vi er ramt af skader og det var vores fjerde kamp på ni dage. Men bagefter må man sige, at teknologiske hjælpemidler skal indføres, fordi vi føler os snydt og med rette, siger Martin Jol.

Arsenal-manager Arsene Wenger lagde yderligere vægt til diskussionen og henviste til det utvivlsomme i Tottenhams overtidsscoring.

- Når hele verden, på nær dommeren, har set, at der skulle være dømt mål på Old Trafford, forstærker det mig bare i, hvad jeg føler om, at der skal bruges videomateriale. Det er et glimrende eksempel på, hvornår dommeren kunne have bedt om at se en langsom gengivelse og fem sekunder senere have dømt mål, siger Arsene Wenger.

Ferguson:Der var mål

Selv Manchester Uniteds Sir Alex Ferguson indrømmer, at Tottenham led en krank skæbne og bakkede op om idéen om videobeviser, såfremt brugen garanterer domfældelse indenfor 30 sekunder, som cirka er den tid, det tager at tage et mål- eller hjørnespark.

Men derfra og så til at lange ud efter dommer Mark Clattenburg og linjevogter Rob Lewis er der tilsyneladende langt.

- Jeg mener ikke, man kan bebrejde dommer eller linjevogter, fordi jeg var heller ikke selv sikker på, at bolden var over stregen, lige da det skete, siger den 63-årige manager.

Til det - og til Peter Schmeichels påstand om, at lettere langsomme Rob Lewis ikke kunne nå ned til baglinjen, da skuddet blev sendt af sted meget langt udefra, og ikke kunne dømme noget, han ikke havde set - siger Tottenhams Martin Jol:

- Vi sad på bænken 70 meter væk og kunne se, den var inde. Det var ikke et mål som i VM-finalen 1966, hvor det drejede sig om centimeter. Her var det nærmere en meter, siger Martin Jol.

Heldige United

Det var ikke første gang i denne sæson, at dommerblindheden tilsmilede Manchester United. Da Alex Fergusons mandskab, som de første i 50 ligakampe besejrede Arsenal den 24. oktober, dømte dommer Mike Riley straffe, da Wayne Rooney teatralsk kastede sig i feltet. Samme Mike Riley kunne til gengæld tilsyneladende ikke se, da Chelseas Tiago forleden havde hele armen på bolden i eget felt i udekampen mod Liverpool og lod fløjten forblive tavs.

Det Internationale Fodboldforbund FIFA er fortsat imod brugen af løbende videooptagelser, men vil i den nærmeste fremtid afprøve et redskab, der kan afgøre, om bolden har været over stregen.

Værktøjet, som Adidas har udviklet, bliver afprøvet den 26. februar - dagen før den engelske Liga Cup-finale. Går testen godt, kan det blive aktuelt at bruge opfindelsen i finalen.

Toptrænere kræver video som bevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce